7 op de 10 onafhankelijken bezorgd over Biden’s mentale capaciteit: peiling

Bijna zeven op de tien geregistreerde onafhankelijke respondenten noemden de mentale fitheid van president Biden als de grootste zorg die ze hebben over zijn vermogen om als president te dienen naarmate de verkiezingscyclus van 2024 nadert.

Nieuw NPR/ PBS News Hour/Maristenpeilingwoensdag vrijgegeven, ontdekte dat 69 procent van de geregistreerde onafhankelijke respondenten zei dat Biden’s mentale capaciteit een echte zorg is over zijn vermogen om president te zijn, terwijl 27 procent van de onafhankelijke respondenten gelooft dat Biden’s mentale capaciteit een campagnestrategie is die door zijn tegenstanders wordt gebruikt.

Over de lijnen van de politieke partij heen zei 84 procent van de geregistreerde Republikeinse respondenten dat Biden’s geestelijke gezondheid een van de belangrijkste zorgen is over zijn vermogen om president te zijn, en 36 procent van de geregistreerde Democratische respondenten deelde hetzelfde gevoel.

Over het algemeen gelooft 62 procent van de respondenten dat Bidens mentale capaciteit een echte zorg is voor zijn vermogen om president te zijn, terwijl 36 procent anders zei.

Biden maakte vorige maand bekend dat hij zich na weken van speculatie kandidaat stelt voor herverkiezing in 2024. Hij werd geconfronteerd met vragen over zijn leeftijd, als de oudste president van het land.

Biden en voormalig president Trump zouden het in 2024 opnieuw kunnen opnemen voor het Witte Huis, aangezien Trump – die zijn derde presidentiële campagne in november aankondigde te midden van een litanie van juridische problemen – de huidige favoriet is voor de GOP-nominatie.

Toen hem werd gevraagd naar de mentale capaciteit van Trump, zei 51 procent van de respondenten dat het een echte zorg voor hen zou zijn, terwijl 43 procent van de respondenten zei dat vragen over Trumps mentale capaciteit door zijn tegenstanders als campagnestrategie zouden worden gebruikt.

De nieuwe NPR/PBS News Hour/Marist-enquête werd gehouden van 15-18 mei met in totaal 1.286 respondenten die aan de enquête deelnamen. De foutmarge van de peiling was 3,4 procentpunten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top