Biden en Obama herinneren Tina Turner als een ‘once-in-a-generation talent’

President Biden en voormalig president Obama herinneren zich Tina Turner, die de ‘Queen of Rock and Roll’ prees als een ‘eens in een generatie talent’.

De ‘Proud Mary’-zangeres is woensdag op 83-jarige leeftijd overleden na een lang ziekbed, zo bevestigde haar manager.

In een verklaring na het nieuws van haar dood noemde Biden Turners nederige roots als ‘een boerendochter in Tennessee’.

“Met 12 Grammy Awards was ze de enige vrouw die won in de categorieën pop, rock en R&B, een bewijs van haar veelzijdigheid, creativiteit en brede aantrekkingskracht”, zei Biden, die haar “opwindende dansvoorstellingen” “legendarisch” noemde.

Biden zei dat ze “muziek voor altijd veranderde” en merkte Turners “buitengewone” persoonlijke kracht op.

“Ze overwon tegenspoed en zelfs misbruik en bouwde een carrière voor alle leeftijden en een leven en nalatenschap die volledig van haar waren”, zei de president, terwijl hij zijn condoleances betuigde aan de familie van Turner en zijn vrouw, Jill Biden, en aan “fans over de hele wereld”. die vandaag rouwen om de vrouw die volgens hen ‘gewoon de beste’ is.”

Turner bezocht het Witte Huis in 2005 en ontmoette de toenmalige president George W. Bush als onderdeel van de jaarlijkse erkenningsceremonie van het Kennedy Center dat jaar.

In een verklaring van Barack en Michelle Obama beschreef het paar Turner als “rauw” en “krachtig”.

“Ze was niet te stoppen. En ze was meedogenloos – ze sprak en zong haar waarheid door vreugde en pijn heen; triomf en tragedie’, zeiden de Obama’s in hun eerbetoon.

“Vandaag voegen we ons bij fans over de hele wereld om de Queen of Rock and Roll te eren,” zei het paar in een verklaring, “en een ster wiens licht nooit zal vervagen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top