Bill Clinton: Ebola ‘schuldspel’ moet stoppen


Washington
CNN

Als het om ebola gaat, zegt voormalig president Bill Clinton dat politici en de media moeten stoppen met het spelen van het ‘schuldspel’.

Clinton, die op het campagnespoor was in zijn thuisstaat Arkansas, riep politici zondag op om te stoppen anderen de schuld te geven in de uitzending en in plaats daarvan samen te werken om oplossingen te vinden.

“Ik ben de afgelopen dagen vooral geschokt door mensen die hier geen idee van hebben en die verwoed proberen bepaalde elementen in de media te vullen met hun schuldspel rond de ebolacrisis”, zei Clinton. “Dus wat we allemaal moeten doen, is doen waar we allemaal goed in zijn, elke keer dat een tornado toeslaat. We moeten kalmeren, begrijpen wat de uitdagingen zijn en ze samen oplossen.”

Clinton zei ook dat het ziekenhuis in Dallas, waar twee verpleegsters ebola opliepen nadat ze het eerste slachtoffer van de ziekte op Amerikaanse bodem hadden behandeld, “een heel goed ziekenhuis was voor zover we weten” en gewoon “niet helemaal klaar” was om met de dodelijke ziekte om te gaan. .

De voormalige president verdedigde ook de Centers for Disease Control and Prevention en zei dat de enige echte fout die het bureau maakte, was toen een ambtenaar een van de verpleegsters in Dallas vertelde dat ze veilig in het vliegtuig kon stappen, ondanks dat ze in nauw contact stond met Duncan. Ze zou later het virus oplopen.

Maar Clinton, wiens stichting gezondheidswerkers in Liberia heeft gestationeerd, zei dat het werk van de CDC van cruciaal belang is in West-Afrika.

“Ze zeggen dat als het CDC er niet was geweest, het 100 keer erger zou zijn dan het is,” zei Clinton. “We moeten elk leven redden dat we kunnen en voorkomen dat dit ding naar Amerika komt. Dat is wat we moeten doen.”

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top