Black Caucus-chef dringt er bij Biden op aan om de natie toe te spreken over het schuldenplafond

Het hoofd van de Congressional Black Caucus (CBC) roept president Biden op om agressiever te worden in gesprekken over het schuldenplafond, wat suggereert dat het Witte Huis tijdens het debat te stil is gebleven, ten koste van de onderhandelingspositie van de Democraten.

Democraten zijn in toenemende mate geïrriteerd geraakt door de benadering van het Witte Huis bij de onderhandelingen met hoge inzetten, waarbij Biden ervan wordt beschuldigd zich te verstoppen terwijl spreker Kevin McCarthy (R-Calif.) en zijn plaatsvervangers door de media toeren om hun perspectieven aan de wereld over te brengen.

Toen het Huis van Afgevaardigden donderdag Washington verliet voor een vakantiepauze, drong CBC-voorzitter Steven Horsford (D-Nev.) er bij Biden op aan om luider te zijn in het debat, te beginnen met een toespraak op hoog niveau in het land.

“Ik zou er bij de president op willen aandringen om de macht van de preekstoel, het kantoor van het presidentschap, te gebruiken en het Amerikaanse volk precies uit te leggen wat de opties zijn en hoe moeilijk dit moment is”, zei Horsford tegen verslaggevers in het Capitool.

Biden gaf donderdag zijn mening over de besprekingen over het schuldenplafond vanuit de Rose Garden, waar hij senioren en veteranen die federale uitkeringen ontvingen de verzekering gaf dat die betalingen niet zouden worden verminderd door de dreigende dreiging van een faillissement.

“De Republikeinen hebben wetgeving aangenomen die grote bezuinigingen zou doorvoeren op belangrijke programma’s waarop miljoenen werkende Amerikanen en middenklasse-Amerikanen vertrouwen. Enorme afname van leraren, politieagenten, agenten van grenswachten en langere wachttijden voor claims op de sociale zekerheid’ Hij zei. “En daar ga ik niet mee akkoord.”

Toch kwamen de korte opmerkingen – die vroeg in zijn aankondiging kwamen dat hij de volgende voorzitter van de Joint Chiefs of Staff zou nomineren – niet overeen met de publieke campagne van aanvallen georkestreerd door McCarthy en de hoofdonderhandelaars van de GOP, Reps. Garret Graves (La. ) en Patrick McHenry (RN.C.), die de afgelopen weken het Capitool en het kabelnieuws hebben afgezocht om hun zaak voor het publiek te bepleiten.

“Het is niet mijn schuld dat de Democraten hun uitgaven niet kunnen terugdraaien”, zei McCarthy deze week tegen verslaggevers tijdens een van de vele persfeesten.

Vanuit het oogpunt van berichten vreest een groeiend aantal Democraten dat de Republikeinen de overhand hebben gekregen in de laatste, belangrijkste fase van de onderhandelingen.

“Ik weet niet of het gewoon een terugtocht is of dat ze echt een strategie hebben”, zei Rep. Jared Huffman (D-Calif.). “Ik denk dat we er wel achter zullen komen.”

“Er zou veel meer duidelijkheid kunnen komen over wat hier op het spel staat”, herhaalde Rep. Mark Takano (D-Calif.).

Horsford zei dat er “verschillende” aanbiedingen waren van onderhandelaars van het Witte Huis die de Republikeinen verwierpen, waaronder bepalingen die de kosten van geneesmiddelen op recept voor de overheid en consumenten zouden verlagen.

Maar die aanbiedingen “werden niet openbaar gemaakt”, voegde Hosford eraan toe, suggererend dat dit een vergissing was waardoor Republikeinen de controle konden vermijden omdat ze populaire beleidshervormingen afwezen.

“Dat is een manier waarop we kunnen redden en de president bood het aan en de Republikeinen liepen weg”, zei Horsford. “Ik zou de president willen aansporen om de natie toe te spreken en precies uit te leggen waar de Republikeinen voor zijn weggelopen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top