Chauvin ging in beroep tegen het vonnis voor de moord op George Floyd bij het Hooggerechtshof van Minnesota

Voormalig politieagent Derek Chauvin uit Minneapolis heeft deze week beroep aangetekend bij het Hooggerechtshof van Minnesota tegen zijn veroordeling voor doodslag bij de moord op George Floyd in 2020, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Chauvin werd in 2021 veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, moord met voorbedachten rade en moord met voorbedachten rade in de dood van Floyd.

Floyd, die zwart was, stierf nadat Chauvin meer dan negen minuten op zijn nek knielde, ondanks dat de 43-jarige herhaaldelijk zei dat hij niet kon ademen.

De dood van Floyd leidde in 2020 tot nationale verontwaardiging, wat leidde tot massale protesten tegen politiegeweld en racisme.

Het Minnesota Court of Appeals bevestigde Chauvins veroordeling voor doodslag vorige maand.

De voormalige officier vraagt ​​het Hooggerechtshof om de uitspraak van een hof van beroep te herzien dat de rechtbank “geen misbruik heeft gemaakt van haar discretie” door te weigeren locaties over te dragen, het proces uit te stellen of de jury af te sluiten te midden van “doordringende publiciteit voorafgaand aan het proces en gemeenschapsgeweld”.

De advocaten van Chauvin vragen de rechtbank ook om te heroverwegen of agenten kunnen worden veroordeeld voor tweedegraads doodslag, inclusief derdegraads mishandeling, als er geen “subjectieve bedoeling” was om onredelijk geweld te gebruiken. Het hof had dit argument eerder verworpen.

“De wet staat politieagenten toe om alleen redelijk geweld te gebruiken bij een wettige arrestatie”, schreef rechter in hoger beroep Peter Reyes voor het panel. “Chauvin is hier over die grens gegaan toen hij onredelijk geweld gebruikte tegen Floyd.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top