Cruz geeft de Democraten de schuld van ‘wilde uitgaven’ ondanks de verhogingen van Trump

Senator Ted Cruz (R-Texas) gaf de Democraten zondag de schuld van “gekke uitgaven” nadat ze de controle over het Witte Huis en het Congres hadden herwonnen, ondanks eerdere uitgavenstijgingen onder voormalig president Trump.

“Het is onverantwoordelijk wat we de volgende generaties aandoen”, zei Cruz op “Fox News Sunday.” “Om u een orde van grootte te geven: in 2017 bedroegen de totale overheidsuitgaven ongeveer $ 4 biljoen.”

“Snel vooruit naar vandaag, de totale overheidsuitgaven zijn gegroeid van $ 4 biljoen tot bijna $ 7 biljoen. We hebben de staatsuitgaven sinds 2017 bijna verdubbeld’, voegde hij eraan toe.

“Wat hebben de belastinginkomsten gedaan? Ze gingen van $ 3,3 biljoen naar ongeveer $ 5 biljoen, ‘vervolgde Cruz. “Dus we krijgen veel meer belastingen binnen, maar ze kunnen de wilde uitgaven van de Democraten niet bijhouden.”

Volgens het ministerie van Financiën bedroegen de totale overheidsuitgaven voor het fiscale jaar 2017 $ 4,79 biljoen. De uitgaven bleven relatief stabiel onder de regering-Trump tot 2020, toen ze stegen tot $ 7,47 biljoen. De uitgaven in 2021 waren vergelijkbaar met het voorgaande jaar, met $ 7,38 biljoen, voordat ze daalden tot $ 6,27 biljoen in 2022, volgens het ministerie van Financiën.

“Tijdens het presidentschap van Donald Trump, tijdens COVID, hebben de Republikeinen en Democraten op een tweeledige manier noodhulp voor COVID-19 goedgekeurd die erg duur was”, erkende Cruz zondag. “We hebben te maken met een pandemie. We hadden politici die het grootste deel van het land afsloten, en we hebben gehandeld in die noodsituatie.”

Hij suggereerde echter dat de Democraten in de daaropvolgende jaren bleven “uitgeven”.

‘Wat later gebeurde, was dat je het had [President] Biden en [Senate Majority Leader] Chuck Schumer [D-N.Y.] En [former Speaker] Nancy Pelosi [D-Calif.] deed een volledige overname van de federale overheid en ze begonnen geld uit te geven’, zei Cruz.

Cruz wees op hogere uitgaven als de reden waarom de Republikeinen Biden’s verzoek om een ​​”zuivere” verhoging van het schuldenplafond afwezen, nadat ze meerdere verhogingen onder Trump hadden gesteund.

“Nou, het is anders omdat de omvang van de schuld enorm is”, zei hij.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top