Cruz zegt Biden’s standpunt over het gebruik van het 14e amendement ‘Legally Frivolous’

Senator Ted Cruz (R-Texas) zei zondag dat het standpunt van president Biden over het gebruik van het 14e amendement om eenzijdig het schuldenplafond aan te pakken, dat de president eerder op de dag schetste, “juridisch lichtzinnig” was.

“Ik denk dat het standpunt van Biden over het 14e amendement juridisch lichtzinnig is”, zei Cruz op “Fox News Sunday”.

“Het is een bepaling die is ingevoerd om te zeggen dat we onze schulden uit de burgeroorlog zullen betalen”, voegde hij eraan toe. “Het verwijst naar de burgeroorlog die we net hebben uitgevochten en de aflossing van die oorlogsschulden.”

“Ik denk dat we de autoriteit hebben” om het 14e amendement te gebruiken, zei Biden tegen verslaggevers op een persconferentie eerder zondag in Hiroshima, Japan. “De vraag is of het wel op tijd gedaan en gebeld kon worden zodat ze niet zou klagen en daardoor de betreffende datum is verstreken en de schuld nog steeds niet is betaald. Dat is een vraag die volgens mij onopgelost is.”

Het argument voor een dergelijke eenzijdige stap is gebaseerd op de zin uit het amendement op de Amerikaanse grondwet dat de staatsschuld “niet in twijfel zal worden getrokken”.

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde echter eerder dat het inroepen van het 14e amendement een “constitutionele crisis” zou veroorzaken.

Cruz merkte zondag op dat voormalig president Obama ook het gebruik van het 14e amendement verwierp toen hij soortgelijke obstakels tegenkwam bij het verhogen van het schuldenplafond.

“Trouwens, iemand anders die het daarmee eens was, was Barack Obama”, zei hij. “Links probeerde Obama te overtuigen om het te doen, en Obama zei: ‘Nee, je kunt het niet doen onder de grondwet, onder de bepalingen van de grondwet.'”

De Texaanse senator stelde voor dat Biden in plaats daarvan zou beloven rente te betalen over de Amerikaanse schuld om een ​​wanbetaling te voorkomen.

“Zoals ik al zei, Joe Biden kan ervoor zorgen dat we de schuld niet afbetalen. Hij heeft genoeg autoriteit om dat te doen en om het nu te doen door te zeggen dat we de rente op de schuld gaan betalen,’ zei Cruz.

“Wat ze willen is geen rente betalen over de schuld, wat ze willen is dat ze 6 biljoen dollar aan andere overheidsuitgaven willen betalen, en niets in het 14e amendement geeft hen de bevoegdheid om dat te doen,” zei hij. toegevoegd.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top