De houding van Amerikanen ten opzichte van federale inkomstenbelastingen is gedaald tot het laagste niveau in twee decennia

De houding van Amerikanen ten opzichte van federale inkomstenbelastingen is gedaald tot het laagste niveau in twee decennia, waarbij zes op de tien zeggen te veel te betalen, volgens een nieuwe peiling.

Dat blijkt uit een Gallup-enquête die vrijdag is vrijgegeven toonde 60 procent van de respondenten vindt dat het bedrag aan federale inkomstenbelasting dat ze betalen te hoog is, het hoogste bedrag sinds 2001, terwijl slechts 36 procent zei dat ze ongeveer het juiste bedrag betalen.

In de meeste jaren zeiden meer mensen dat ze te veel inkomstenbelasting betaalden dan het juiste bedrag. Gallup stelde de vraag, maar het verschil tussen de percentages die elke optie kozen was niet zo groot.

Enquêtes stelden ook vast dat 46 procent van de respondenten zei dat de inkomstenbelasting die ze dit jaar moeten betalen redelijk is, het laagste bedrag sinds 1999. Iets meer dan de helft zei dat het oneerlijk was, het hoogste bedrag in de geschiedenis van het onderzoek.

Gallup zei dat de laatste keer dat Amerikanen zo kritisch waren over federale inkomstenbelastingen was vlak voordat president George W. Bush zijn belastingverlagingen in wet ondertekende. De inkomstenbelastingen zijn sindsdien niet significant gestegen voor Amerikanen uit de lagere en middenklasse, maar de belastingen voor rijke Amerikanen en bedrijven zijn gestegen tijdens de regeringen van Obama en Biden.

De respondenten gaven over het algemeen aan dat ze vinden dat de federale inkomstenbelasting de slechtste of minst eerlijke belasting is die ze betalen. Iets meer dan een derde zei dat de federale inkomstenbelasting de ergste is, tegen 14 procent tegenover 20 procent die zei dat de laatste keer dat Gallup de vraag stelde in 2005.

De belasting die voorheen als de slechtste werd beschouwd, de lokale onroerendgoedbelasting, daalde van 35 procent in 2005 tot 29 procent en koos deze nu als de minst eerlijke.

De onderzoekers ontdekten ook dat er een politieke component is als het gaat om de mening van mensen over de eerlijkheid van de inkomstenbelasting die ze betalen. Meer dan 70 procent van de Republikeinen zei dat hun belastingen nu te hoog zijn met een democratische president in functie, terwijl slechts 46 procent hetzelfde zei in 2020 met voormalig president Trump.

De opvattingen van de democraten bleven grotendeels consistent en schommelden rond de 40 procent, terwijl het percentage onafhankelijken dat de federale inkomstenbelasting te hoog vindt, in die periode steeg van 46 procent naar 62 procent.

Gallup zei in zijn analyse dat het onduidelijk is in hoeverre de slechtere opvattingen over federale inkomstenbelastingen te wijten zijn aan mensen die meer betalen in totale dollars, macro-economische factoren zoals inflatie of misvattingen over de status van inkomstenbelastingen, die waarschijnlijk worden beïnvloed door politieke overtuigingen. . .

Het zei dat veel van de recente verschuiving in houding kan worden toegeschreven aan het feit dat Republikeinen negatievere opvattingen hebben over hoeveel ze betalen onder Biden dan onder Trump.

De peiling werd gehouden van 3 tot 25 april onder 1.013 Amerikaanse volwassenen. De foutmarge was 4 punten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top