Democratische verdeeldheid over misdaad aan het licht gebracht na race in Philadelphia

De overwinning van Cherelle Parker (D) in de voorverkiezingen van de burgemeester van Philadelphia op een progressieve uitdager trok veel media-aandacht, wat de verdeeldheid binnen de Democratische Partij benadrukte over hoe om te gaan met zorgen over misdaad en veiligheid in grote steden.

Parker, een favoriet van de gevestigde orde die op een anti-misdaadplatform liep, won van rivalen die een zachtere benadering zochten om de bezorgdheid over de openbare veiligheid in de stad aan te pakken, waardoor de kritiek van liberalen in grote stedelijke gebieden aanzienlijk werd verminderd.

Haar succes is het meest recente voorbeeld van hoe misdaad de democraten heeft gepolariseerd, waarbij sommigen in de partij partij kiezen voor meer gematigde politici zoals zij en de burgemeester van New York, Eric Adams (D), terwijl anderen linkse kandidaten hebben aangemoedigd om te winnen in steden als Los Angeles , Boston en Chicago. .

Centrumdemocraten van hun kant grijpen de overwinning van Parker aan als een teken van het succes van hun strategie.

“De trend lijkt onmiskenbaar. Op enkele uitzonderingen na is er een algemene afwijzing van de extreem-linkse, progressieve ‘defund the police’-beweging in stedelijk Amerika’, zegt Jim Kessler, uitvoerend vice-president voor beleid bij de centrumlinkse denktank Third Way.

“Het is vermeldenswaard dat veel progressieven die in stedelijke gebieden actief zijn, hun eerdere ‘defund’-posities zo snel mogelijk opgeven’, zei hij.

Door de overwinning van Parker werd ze dinsdag de eerste zwarte en vrouwelijke burgemeester van Philadelphia, een groot verschil met tientallen blanke en mannelijke voorgangers.

“Er is nog een onmiskenbare trend die maar weinigen hebben opgemerkt: de opkomst en het succes van een nieuwe generatie centristische, Afro-Amerikaanse stadspolitici. Eric Adams, Justin Bibb, Cherelle Parker, Colin Allred, ‘zei Kessler. “Misschien zien we de toekomst van de Democratische Partij onder deze prominente gekozen functionarissen.

Parker, een voormalig vertegenwoordiger van de staat en lid van de gemeenteraad, zal het opnemen tegen David Oh, een Republikein, bij de algemene verkiezingen, maar er wordt niet voorspeld dat het een spannende race wordt. De kans dat ze in november wint, heeft haar platform voor misdaadpreventie in de schijnwerpers gezet, aangezien Pennsylvania in 2024 gevolgen zal hebben.

Democraten geven toe dat misdaad een van de moeilijkste dingen is om effectief over te debatteren. De meesten zijn het erover eens dat er meer moet worden gedaan om Amerikanen in het hele land zich veilig te laten voelen, maar er zijn zeer uiteenlopende opvattingen over hoe dit moet worden gedaan op een manier die mensen niet vervreemdt of beledigt.

Democraten willen een schril contrast vormen met de Republikeinen, die volgens velen misplaatst en onmenselijk zijn in hun benadering van misdaad. Ze zien het als een winbare kwestie voor hun kant en staan ​​te popelen om de gebreken in hun berichtgeving weg te werken.

Tot nu toe lijken centristen en progressieven het erover eens te zijn dat ze enkele positieve resultaten hebben behaald in vergelijking met de GOP.

“Op veel van die plekken [Republicans] ze hebben niet het succes dat ze dachten dat ze zouden hebben met de misdaadbestrijding’, zegt Eddie Vale, een democratische strateeg.

“Heel veel van [Democrats] ze vonden een zeer goed evenwichtig antwoord en erkenden dat er gebieden zijn met meer criminaliteit en zorgen van mensen, maar het is geen of/of keuze tussen effectieve politiestrategieën en ondersteuning van de hervorming van het strafrecht voor politie en openbare aanklagers”, zei hij.

Hoewel de overwinningen op sommige gebieden bemoedigend waren, geloven velen dat er nog ruimte voor verbetering is. Verspreide burgemeestersverkiezingsresultaten in grote steden, die de afgelopen weken meer uitgesproken zijn geworden, laten gebieden zien waar de partij nog steeds onsamenhangend is.

“Het is belangrijk om wetshandhaving goed te financieren en te ondersteunen”, zegt Cullen Tiernan, een activist die in 2016 als afgevaardigde diende voor senator Bernie Sanders (I-Vt.).

Maar Tiernan en andere progressieven suggereren dat er lagen van complexiteit zijn in de kwestie waar de partij het doel mist. Hij ziet misdaad en politiewerk als onderling verbonden met andere levenskwaliteitsproblemen en moeten op een meer holistische manier worden aangepakt.

“De focus van werk dat de kwaliteit van leven verbetert, dat geestelijke gezondheidsproblemen aanpakt en dat onze wereld veiliger en rechtvaardiger maakt, zou de focus van de Democraten moeten zijn”, zei hij.

Dat was niet noodzakelijkerwijs het geval in Philadelphia, waar het platform van Parker als sterker werd beschouwd dan de meeste democraten die allemaal de groeiende veiligheidszorgen van de stad wilden wegnemen.

Ze riep op tot een aangepaste versie van het controversiële stop-and-fouille-beleid, waarvan veel voorstanders van strafrecht al lang hebben gezegd dat het achterhaald en schadelijk is voor bewoners, vooral mensen van kleur. Geen van haar belangrijkste tegenstanders, Helen Gym en Rebecca Rhynhart, steunde haar standpunt.

Ze ging ervan uit honderden nieuwe agenten toe te voegen aan patrouilles in Philadelphia en wil de financiering voor politie-rekrutering aanzienlijk verhogen, een gebied dat haar tegen veel progressieven heeft geplaatst.

De hardheid is vooral duidelijk in het politieke tijdperk na George Floyd, waarin democraten aan beide kanten van het spectrum hebben gezegd dat ze vastbesloten zijn om het politiewerk te heroverwegen, aangezien voorbeelden van wreedheid gemeenschappen blijven teisteren.

Progressieven en sommige centristen hoopten dat de zachtere platforms van Gym en Rhynhart bewoners zouden aanmoedigen om anders na te denken over manieren om misdaad terug te dringen en in hun gemeenschap te investeren. In Chicago zorgde de overwinning van Brandon Johnson (D) voor een ruwe blauwdruk: hij rende naar de linkerkant van zijn door de politie gesteunde tegenstander Paul Vallas, een oudere blanke man van wie zelfs sommige centristen toegeven dat hij een aantal fouten heeft gemaakt.

Na de overwinning van Parker kregen de Democraten echter opnieuw de taak om te kijken welke factoren bijdroegen aan haar overwinning en of ze aanpassingen moesten maken voor toekomstige races. Een democratisch topbureau dat banden heeft met een belangrijke bondgenoot van president Biden heeft een analyse vrijgegeven die iets subtielers laat zien dan wat er mogelijk in de stembus is opgenomen.

“Tijdens weer een andere gemeenteraadsverkiezingen in een grote stad, waar misdaad en openbare veiligheid de agenda domineerden, toonden kiezers opnieuw een begrip van deze kwesties die veel complexer en genuanceerder zijn dan het politieke discours en conventionele wijsheid suggereren”, een analyse van Lake Research Partners en Vera Actie gevonden.

“De meest traditionele ‘law and order’-kandidaat, onderschreven door de Philadelphia Brotherhood of Police, won minder dan 10 procent van de stemmen. De winnaar van deze verkiezing – Cherelle Parker – en de andere twee leidende kandidaten – Rebecca Rhynhart en Helen Gym – reageerden op het enthousiasme van de kiezers met platforms die een alomvattende benadering van misdaadpreventie en veiligheid boden.”

Maar het bevatte ook een voorbehoud voor Parker bij het aanpakken van de zorgen van zijn bewoners.

“72 procent van de kiezers geeft de voorkeur aan een benadering van veiligheid die gericht is op het voorkomen van misdaad en het aanpakken van de onderliggende oorzaken. Sterker nog, minder dan een kwart van alle respondenten (22 procent) geeft de voorkeur aan een ‘streng tegen misdaad’-beleid”, aldus de enquête.

Democraten zeggen dat bij stadsraces de grootte en samenstelling van de kandidaten er toe doen, misschien zelfs meer dan de politieke neiging naar het centrum of links.

“De eenvoudigste verklaring is misschien de grootte van het veld,” zei Vale. ‘In New York en Philly [the] de stemming was verdeeld over voldoende kandidaten dat hun hardere boodschap voldoende was winnen.”

Wat werkte in New York en Philadelphia “trekt niet genoeg aan in een kleiner gebied of racet niet naar elkaar toe”, voegde hij eraan toe.

Het is ook niet noodzakelijkerwijs van toepassing op niet-stedelijke gebieden. Andere democraten merken op dat terwijl stedelijke voorverkiezingen verschillen vertonen binnen dezelfde partij, het een heel andere berekening is als we naar de rest van het land kijken.

Democraten zouden het ook moeten overwegen als ze voorafgaand aan de herfstspelen een bericht willen sturen over geweld en misdaad.

“Democraten raken verstrikt in de mediamarkten van grote steden, net zoals we verstrikt zijn geraakt in presidentsverkiezingen”, zei een democratische strateeg die aan verschillende recente presidentiële campagnes heeft gewerkt. Ze “begrijpen of accepteren niet dat lokale media in kleine steden… de redenen zijn dat we verliezen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top