DeSantis leidt Biden in Arizona en Georgia, blijkt uit peilingen

Uit opiniepeilingen die vrijdag zijn vrijgegeven door een Republikeins opiniepeilingsbureau bleek dat de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), president Biden leidt in een hypothetische confrontatie in Georgia en Arizona, twee kritieke swing states.

Uit peilingen van Public Opinion Strategy bleek dat DeSantis Biden in beide staten nipt leidt, terwijl de president een nipte voorsprong behield op andere potentiële tegenstanders van 2024, zoals voormalig president Donald Trump en voormalig vicepresident Mike Pence.

Uit de opiniepeiling in Arizona, die van 15 tot 17 mei werd gehouden, bleek dat DeSantis in de peiling over de hele staat met 47-43 voorstond op Biden. Ter vergelijking: Biden leidde Trump met 46-44 in de staat en president Pence met 45-43.

Het bedrijf is Georgië peiling DeSantis kreeg de steun van 45 procent van de kiezers, tegenover 42 procent van Biden. Maar Biden leidde zowel Trump als Pence in hypothetische head-to-head matchups, 44-43, bleek uit de peiling.

De peilingen in Arizona en Georgia omvatten 500 kiezers in elke staat en hadden een foutmarge van 4,4 procentpunten.

Public Opinion Strategies, met een B+ evaluatie op FiveThirtyEight, eerder uitgegeven peilingen waaruit bleek dat DeSantis Trump leidde in zowel Iowa als New Hampshire.

Opiniepeilingen die vrijdag zijn vrijgegeven, die zich richten op twee staten waar Biden in 2020 ternauwernood Trump versloeg, onderstrepen wat het grootste argument van de gouverneur van Florida lijkt te zijn terwijl hij zich voorbereidt op de lancering van zijn presidentiële campagne in 2024: dat hij de Republikein is die Biden het meest waarschijnlijk zal verslaan.

DeSantis probeerde naar verluidt dat punt duidelijk te maken aan donoren tijdens een telefonische vergadering donderdag georganiseerd door Never Back Down, de super PAC die hem steunde als presidentskandidaat.

“Op dit moment heb je drie mensen die geloofwaardig zijn in deze hele zaak: Biden, Trump en ikzelf”, zei DeSantis tijdens het gesprek, volgens The New York Times. “En ik denk dat van die drie er twee een kans maken om tot president gekozen te worden – Biden en ik.”

DeSantis zal naar verwachting volgende week officieel deelnemen aan de voorverkiezingen van 2024, naast onder anderen Trump, Nikki Haley, Vivek Ramaswamy en senator Tim Scott (R-C.).

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top