DHS publiceert richtlijnen voor lichaamscamera’s voor bureaus

Secretaris van het Department of Homeland Security (DHS), Alejandro Mayorkas, maakte dinsdag de eerste aankondiging afdelingsbreed beleid haar wetshandhavers en agenten verplichten om lichaamscamera’s te dragen bij interactie met het publiek in bepaalde omgevingen.

De uitgegeven richtlijnen leiden DHS-agentschappen met wetshandhavingsfunctionarissen om agentschapspecifiek beleid te ontwikkelen dat voldoet aan de normen die zijn uiteengezet in het afdelingsbrede beleid of deze overtreft. Die agentschappen – waaronder de Amerikaanse douane en grensbescherming (CBP), de Amerikaanse geheime dienst en de Amerikaanse immigratie- en douanehandhaving (ICE) – moeten hun beleid binnen de komende 180 dagen ontwikkelen.

Het nieuwe beleid vereist dat wetshandhavers lichaamscamera’s dragen bij het reageren op noodoproepen, tijdens geplande arrestaties en bij het uitvoeren van huiszoekingsbevelen. Het beleid stelt dat agenten geen lichaamscamera’s mogen dragen “uitsluitend om personen op te nemen die betrokken zijn bij First Amendment-activiteiten”.

Mayorkas zei dat het nieuwe afdelingsbrede beleid het beleid van president Biden volgt uitvoerend bevel er bij wetshandhavingsinstanties op aandringen hun beleid inzake het gebruik van geweld te herzien en in een persbericht te schrijven: “Ons vermogen om het thuisland veilig te stellen berust op het vertrouwen van het publiek, dat is opgebouwd door verantwoordingsplicht, transparantie en efficiëntie in onze wetshandhavingspraktijken.”

“De beleidsaankondiging van vandaag is bedoeld om deze kernwaarden te promoten. Het verplichten van het gebruik van op het lichaam gedragen camera’s door onze wetshandhavers en agenten is een andere belangrijke stap die DHS neemt om ons wetshandhavingspersoneel naar de voorhoede van innovatie te brengen en om het vertrouwen van het publiek in de duizenden toegewijde en professionele wetgeving door DHS-handhaving verder op te bouwen officieren, ‘voegde Mayorkas eraan toe.

Verschillende DHS-agentschappen hebben de afgelopen twee jaar regels uitgevaardigd voor lichaamscamera’s, voortbouwend op de huidige aankondiging. CBP installeerde vanaf dit jaar ongeveer 6.000 op het lichaam gedragen camera’s op zijn personeel Augustus 2021. ICE implementeerde een op het lichaam gedragen camera pilot programma in november 2021 bracht de geheime dienst zijn specifiek bureaubeleid september 2022.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top