Een schikking van $ 19 miljoen bereikt voor de dood van een man uit Colorado die tijdens een mentale crisis door de politie werd vermoord

De familie van een man uit Colorado die tijdens een zenuwinzinking door de politie is vermoord, heeft 19 miljoen dollar gekregen in een schikking die dinsdag is aangekondigd.

Politieagenten schoten en doodden de 22-jarige Christian Glass in juni 2022 nadat hij hulp had ingeroepen toen zijn SUV vast kwam te zitten in het bergstadje Silver Plume, Colorado. Zijn dood heeft geleid tot oproepen tot hervormingen in de manier waarop politieagenten reageren op individuen tijdens crises in de geestelijke gezondheidszorg.

“De omvang van de nederzetting weerspiegelt het enorme onrecht en onrecht dat is begaan door de politieagenten die Christian hebben vermoord, wiens dood zijn familie heeft gebroken en een onmetelijke leegte heeft achtergelaten”, zeiden advocaten van Glass’ familie in een verklaring. persbericht. “Christian Glass zou vandaag moeten leven.”

“Deze schikking geeft een signaal af dat dergelijk onrecht niet zal worden getolereerd en dat de verantwoordelijken ter verantwoording zullen worden geroepen – inclusief de agenten die toekeken en niet tussenbeide kwamen om Christian te beschermen”, voegden ze eraan toe.

Naast de schikking van $ 19 miljoen met lokale en overheidsinstanties, omvat de schikking ook “impactvolle maatregelen gericht op het eren van de nagedachtenis van Christian en het bereiken van blijvende verandering” bij lokale en overheidsinstanties. Deze omvatten veranderingen in de manier waarop politieagenten worden opgeleid om te reageren in crisisinterventiesituaties, evenals het wijden van een park aan Glass in Clear Creek County.

“Bovendien heeft het Sheriff’s Office van Clear Creek County ermee ingestemd om al zijn patrouilleofficieren op te leiden en te certificeren voor crisisinterventie”, aldus de advocaten in een verklaring. “Deze overeenkomsten erkennen het cruciale belang van rechtshandhaving die reageert op noodsituaties, inclusief situaties met crises in de geestelijke gezondheidszorg, met professionaliteit, empathie en de nadruk op de-escalatie.”

Het Sheriff’s Office van Clear Creek County heeft dinsdag in een verklaring ook zijn excuses aangeboden aan de familie van Glass.

“Het Sheriff’s Office van Clear Creek County biedt zijn diepste excuses aan de familie van Christian Glass aan”, aldus het kantoor in een verklaring. “De sheriff geeft toe dat zijn agenten niet aan de verwachtingen voldeden in hun reactie op Christian Glass toen hij om hulp riep.”

Glass riep om hulp nadat zijn voertuig vast kwam te zitten en vertelde aanvankelijk de coördinator dat hij werd gevolgd, en andere verklaringen uit gerechtelijke documenten zeggen dat hij een zenuwinzinking had. Na een uur lang geprobeerd te hebben Glass uit zijn auto te krijgen, zeggen gerechtelijke documenten dat agenten inbraken in de auto, ook al waren er geen aanwijzingen dat hij een gevaar vormde.

Nadat hij was geraakt met een taser en kogels uit een zitzak, werd Glass herhaaldelijk gevraagd het mes dat hij vasthield te laten vallen. gerechtelijke documenten show. Toen hij het mes niet liet vallen, schoot de politieman vijf keer en doodde hem.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top