Eric Adams roept op tot onderzoek naar het controversiële verhaal van dakloze veteranen die zijn verdreven door immigranten

De burgemeester van New York, Eric Adams, zei zondag dat hij staatsambtenaren zal vragen een onderzoek te starten naar het nu omstreden verhaal van dakloze veteranen die door migranten zijn verdreven om plaats te maken in de staat.

“Het is echt verontrustend”, zei Adams tijdens een optreden op MSNBC’s “The Sunday Show with Jonathan Capehart.” “Ik vraag onze lokale en nationale autoriteiten om te onderzoeken wat hier is gebeurd. Het is duidelijk verzonnen en het was een bewuste beslissing om het te verzinnen, van wat we krijgen. Een grondig onderzoek zal uitwijzen of dit een misdrijf is.”

Adams merkte tegen Capehart op dat “er nooit een moment was waarop veteranen werden ontheemd”, en zei dat het “jammer” was dat iemand het verhaal zou verzinnen dat door de lokale media werd gerapporteerd.

“Maar er was nooit een punt waarop veteranen werden ontheemd. Dat zouden we nooit doen. En degenen die dit plan hebben opgesteld en dit plan hebben opgesteld, hebben echt een negatief licht geworpen op wat we hebben gecoördineerd om migranten door het land te sturen, een echte decompressiestrategie, ‘voegde Adams eraan toe. “We hebben nooit veteranen verdreven, iemand heeft dat verhaal bedacht. Het ontplofte in onze lokale roddelbladen en kranten en het is echt jammer dat iemand zoiets zou doen.”

De verklaring van Adams komt na de vertegenwoordiger van de staat New York Brian Maher (rechts) verteld Times-Union beweert dat een verhaal over hotels in de staat New York die dakloze veteranen uitzetten om plaats te maken voor migranten die vanuit de stad zijn binnengebracht, onjuist is.

Maher zei dat Sharon Toney-Finch, uitvoerend directeur van de Yerik Israel Toney Foundation zonder winstoogmerk in Orange County, de oorspronkelijke bewering deed dat 15 dakloze veteranen uit het Crossroads Hotel waren gezet en dat er nog vijf uit twee andere hotels in de staat waren gezet.

De krant meldde dat Toney-Finch emotioneel werd ontmaskerd toen hem werd gevraagd om bewijs van de rechtszaak te leveren, maar dit niet deed, inclusief het verstrekken van bankafschriften aan Maher.

Een van de vermeende veteranen zei dat Toney-Finch hem betaalde om te liegen over zijn uitzetting, meldde de Times-Union. The Crossroads en twee andere hotels in de staat bevestigden dat ze nooit te maken hebben gehad met Toney-Finch’s non-profitorganisatie of gehuisveste veteranen.

De bewering van Toney-Finch trok media-aandacht, waarbij conservatieve verkooppunten Fox News en de New York Post het verhaal oppikten.

Republikeinse gouverneurs in zuidelijke staten van de VS vervoeren sinds vorig jaar migranten naar door de Democraten geleide noordelijke steden om te protesteren tegen de intrekking van titel 42.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top