Geconfronteerd Texas AG roept op tot protesten tijdens de afzettingsstemming van zaterdag

De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton (R), heeft opgeroepen tot protesten in de aanloop naar een verwachte stemming in het staatshuis op zaterdag over de vraag of hij moet worden afgezet wegens beschuldigingen van wangedrag en strafrechtelijke vervolging.

Paxton zei op een persconferentie op vrijdag dat de afzettingspoging probeert de wil omver te werpen van de kiezers die hem in november voor een derde termijn als procureur-generaal hebben gekozen. Zijn afwijzing van de poging kwam nadat de door de Republikeinen geleide House Majority Investigative Committee na een maandenlang onderzoek artikelen van afzetting tegen hem had gestemd in het voltallige Huis.

“Ze zijn vastbesloten om de wet te negeren”, zei Paxton. “Ze hebben me de kans ontzegd om bewijs te presenteren dat in tegenspraak is met hun politiek gemotiveerde verhaal en hun absolute minachting voor het verkiezingsproces aantoont.”

Paxton wordt sinds 2015 strafrechtelijk vervolgd voor meerdere aanklachten, waaronder effectenfraude, wegens gedrag voordat hij aantrad. Hij werd in deze zaak niet berecht en sindsdien is hij twee keer herkozen.

Na jaren van controverse rond Paxton, huurde het Texas House vier voormalige procureurs-generaal in om de situatie te onderzoeken, en ze ontdekten talloze beschuldigingen tegen Paxton, waaronder dat hij steekpenningen aannam en afgevaardigden ontsloeg die het rapporteerden.

De bijbehorende pers gemeld dat de commissie 20 afzettingsartikelen tegen Paxton heeft aanbevolen, waaronder omkoping, misbruik van publiek vertrouwen en ongeschiktheid voor een ambt.

“Deze stemming zal naar verwachting om 13.00 uur plaatsvinden [Saturday], en ik wil mijn medeburgers en vrienden oproepen om in vrede naar buiten te komen en morgen hun stem te laten horen in het Capitool”, zei Paxton. “Gebruik uw recht. Dien een verzoekschrift in bij uw regering.”

“Laten we de macht van dit geweldige land teruggeven aan de mensen in plaats van aan de politici”, voegde hij eraan toe.

Als Paxton wordt afgezet, zou hij zijn ambt moeten verlaten in afwachting van zijn proces in de senaat, volgens de wet van Texas.

Hij zei dat als het Huis hem afzet, hij uitkijkt naar een “snelle oplossing” in de senaat.

De poging tot afzetting komt ook nadat Paxton de voorzitter van het Texas House, Dade Phelan, had opgeroepen af ​​te treden vanwege zijn verschijning in de kamer in wat Paxton omschreef als “een staat van schijnbare slopende dronkenschap”.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top