George Santos heeft een nieuwe penningmeester voor zijn verkiezingscommissieCNN

Rep. George Santos benoemde zichzelf kort tot penningmeester van zijn campagnecommissie voordat hij zaterdag een nieuwe persoon voor de rol benoemde, wat de laatste wending markeerde in een maandenlange saga rond verwarrende deponeringen die zijn campagne bij federale toezichthouders had ingediend.

Voorletter dwang, vrijdagmiddag laat gemaakt met de Federal Election Commission, Santos aangesteld als zijn campagnepenningmeester. Maar een dag later verving het bestuur de naam van Santos door die van Jason D. Boles.

Boles reageerde zaterdagavond niet onmiddellijk op de vragen van CNN.

De ongebruikelijke wending komt iets meer dan een week nadat de federale aanklagers een aanklacht met 13 punten hebben onthuld waarin de Republikein van New York wordt beschuldigd van fraude, het op frauduleuze wijze verkrijgen van Covid-19-werkloosheidsuitkeringen en liegen over zijn persoonlijke financiën op formulieren die hij bij de VS heeft ingediend. Tweede Kamer als kandidaat. Hij heeft schuld ontkend en pleitte niet schuldig aan de beschuldigingen.

Santos verdedigde de wijzigingen zaterdag en zei dat het was om “naleving te verzekeren”.

“Het is mijn bedoeling om zonder verwijt te handelen”, zei de nieuw geslagen vertegenwoordiger Twitteren. “We zullen onze campagne blijven bouwen rond professionals met expertise.”

Er zijn al lang vragen over de identiteit van Santos’ campagnepenningmeester. Dit jaar benoemde de Santos-campagne een nieuwe penningmeester, geïdentificeerd als Andrew Olson, maar uit federale en staatsgegevens bleek niet dat iemand met die naam penningmeester was van een ander federaal comité of een politiek comité dat actief was in de staat New York.

Op het moment dat Olson werd toegevoegd als penningmeester, was het adres dat verband hield met de campagne van hem en Santos dat van een appartement en kantoorgebouw voor gemengd gebruik in Elmhurst, New York, waar de zus van het congreslid tot eerder dit jaar woonde.

Eerder deze maand heeft de waakhondgroep Citizens for Accountability and Ethics in Washington, bezwaar gemaakt waarbij de Federal Election Commission het bestaan ​​​​van Olson in twijfel trok en de dienst vroeg om te onderzoeken of de campagne mogelijk in strijd was met de campagnefinancieringswetten door de persoon als penningmeester aan te melden.

In zijn tweets op zaterdag zei Santos dat Olson vrijdag was afgetreden.

Politieke commissies mogen zonder penningmeester geen geld inzamelen of uitgeven.

Tijdens zijn korte verblijf in Washington zijn de campagnedossiers van Santos intensief onderzocht. Ze variëren van vragen over tientallen campagne-uitgaven die worden vermeld op $ 199,99 – een cent onder de drempel waarvoor campagnes bonnetjes moeten bewaren – tot verwarring over wie de rol van penningmeester vervulde.

Op 25 januari, bijvoorbeeld, benoemde de Santos-campagne een politiek adviseur uit Wisconsin als vervanger van de oude penningmeester van het congreslid, Nancy Marks. Maar de advocaat van de adviseur zei dat de campagne dit deed zonder zijn toestemming en dat zijn cliënt de baan afsloeg.

Op 31 januari liet Marks de FEC weten dat ze ontslag nam. Later die dag verscheen de elektronische handtekening van Olson voor het eerst in het Santos-rapport.

Santos heeft in het verleden beweerd dat de rapporten niet zijn verantwoordelijkheid zijn.

‘Ik raak mijn FEC-spullen toch niet aan, of wel?’ vertelde hij CNN in januari. “Dus wees niet oneerlijk en meld dat ik dat ben, want je weet dat elke campagne vertrouwenspersonen inhuurt.”

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende informatie.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top