GOP onderhandelaar schuldplafond: ‘Hell no!’ aan de vermindering van de werkvereisten van de vraag

De Republikeinse topwetgever die onderhandelde over de ongrijpbare overeenkomst over het schuldenplafond, was vrijdag onvermurwbaar dat de Republikeinen hun eisen voor strengere werkvereisten niet zouden laten vallen als onderdeel van de definitieve deal – een belangrijk knelpunt in de gesprekken van het 11e uur.

“Hell no, hell no!” Rep. Garret Graves (R-La.) vertelde verslaggevers buiten het Capitool.

“Geen sprake van. Gaat niet gebeuren.”

De bepaling over werkvereisten is de afgelopen dagen misschien wel het grootste obstakel gebleken voor een deal tussen de Republikeinen en het Witte Huis, toen de onderhandelaars vooruitgang leken te hebben geboekt met andere kwesties in verband met uitgavenplafonds en deadlines voor het verlengen van de leningsbevoegdheid van de regering. Als het Congres niets doet, zou dit leiden tot het eerste bankroet in de geschiedenis van de VS, wat al op 1 juni zou kunnen gebeuren.

Republikeinen zijn van mening dat het aannemen van strengere werkvereisten voor welzijnsprogramma’s, zoals het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), ontvangers ervan zal weerhouden de betalingen te misbruiken en afhankelijk te worden van de vrijgevigheid van de overheid, terwijl onderbezette bedrijven worden geholpen met een nieuwe pool van laagbetaalde werknemers. inkomens.

“Denk hier even over na: op dit moment zijn de Democraten bereid schulden af ​​te lossen, zodat ze een uitkering kunnen blijven betalen aan mensen die weigeren te werken. En ik heb het over mensen die geen personen ten laste hebben, mensen die kunnen werken tussen de 18 en 55 jaar,’ zei Graves.

“Ik bedoel, als je daarvoor echt op het zwaard gaat vallen, versus daadwerkelijk onderhandelen over iets dat het uitgaventraject van het land verandert?” hij voegde toe. ‘Ik bedoel, ik vind het gek dat we deze discussie zelfs maar voeren.’

Democraten hebben een heel andere mening, met het argument dat welzijnsprogramma’s al arbeidsvoorwaarden hebben, en dat het aanscherpen ervan alleen mensen met lage inkomens zou schaden die voor hun basisbehoeften afhankelijk zijn van SNAP en andere federale programma’s.

Leden van de zwarte en progressieve caucuses – die samen de meerderheid van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden vormen – verzetten zich fel tegen strengere regels. En House Minority Leader Hakeem Jeffries (DN.Y.) staat resoluut aan hun kant en noemt het Republikeinse voorstel “onwrikbaar”.

“Punt. Punt – vertelde hij onlangs aan verslaggevers.

Die mening botst scherp met die van voorzitter Kevin McCarthy (R-Calif.), die heeft gezegd dat strengere arbeidsvereisten een rode lijn zijn voor Republikeinen in onderhandelingen.

Graves leidde samen met Rep. Patrick McHenry (RN.C.) de gesprekken voor de GOP. Op vrijdag zat het paar urenlang samen met McCarthy in het kantoor van de president in het Capitool op zoek naar een doorbraak.

Wanneer – en of – deze ontdekking zal worden gedaan, blijft een open vraag.

“We hebben enige vooruitgang geboekt op een aantal belangrijke punten”, zei Graves. “Maar ik wil duidelijk zijn: we hebben nog steeds grote problemen die we op dit moment niet hebben opgelost.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top