GOP-onderhandelaar zegt dat Witte Huis ‘weigert te onderhandelen’ over arbeidseisen

De toprepublikein die onderhandelde over een verhoging van het schuldenplafond, haalde donderdag uit naar het Witte Huis over werkvereisten voor welzijnsprogramma’s, wat suggereert dat de moeilijke kwestie een twistpunt blijft nu het land dichter bij het faillissement van de overheid komt.

Rep. Garret Graves (R-La.) voerde aan dat de niet-aflatende oppositie van de Democraten tegen strengere werkvereisten de ontvangers van andere federale uitkeringsprogramma’s zal schaden. Hij typeerde de algehele voortgang als “traag”.

“Hun inspanningen brengen die voordelen voor senioren zoals Medicare en sociale zekerheid in gevaar, omdat ze weigeren te onderhandelen over werkvereisten”, zei Graves toen hij het kantoor van voorzitter Kevin McCarthy (R-Calif.) Donderdagavond na 19.00 uur verliet.

“Ik bedoel, dit is gewoon een gekke berekening van hun kant,” voegde hij eraan toe.

Graves benadrukte dat arbeidsvereisten niet het enige obstakel zijn voor een deal, maar wel een van de belangrijkste.

“We hebben veel storingen, maar dat is een van de grotere problemen waar we mee te maken hebben”, zei hij.

Gevraagd donderdag of beide partijen vooruitgang boekten op het gebied van arbeidsomstandigheden, zei Rep. Patrick McHenry (RN.C.) – een andere GOP-onderhandelaar – tegen verslaggevers: “Daarom heb ik geen belangrijk nieuws voor u over iets belangrijks in termen van beleid en cijfers.”

“Het frame moet uitgelijnd zijn om dit ding te laten vliegen,” voegde hij eraan toe.

Het schuldplafond en de wet op de bezuinigingen die vorige maand door de Republikeinen van het Huis zijn aangenomen, zouden de werkvereisten verhogen tot 20 uur per week voor ontvangers van het Supplemental Nutrition Assistance Program – voorheen bekend als voedselbonnen – die tussen de 50 en 56 jaar oud zijn. omvat wijzigingen in het programma Tijdelijke bijstand voor behoeftige gezinnen en ontwerp-werkvereisten voor Medicaid.

McCarthy en andere Republikeinen hebben consequent betoogd dat de bepalingen alleen van invloed zouden zijn op personen in de werkende leeftijd zonder personen ten laste – veranderingen die volgens hen zijn bedoeld om langdurige afhankelijkheid van overheidssteun te voorkomen en tegelijkertijd bedrijven te helpen nieuwe werknemers te vinden.

Huisdemocraten waren onvermurwbaar tegen strengere werkvereisten als onderdeel van de definitieve deal – een wijziging die door de meeste leden van de zwarte en progressieve caucuses in het Congres werd verworpen. Samen vormen deze groepen de meerderheid van de Democratische Caucus.

Rep. Steven Horsford (D-Nev.), voorzitter van de Black Caucus, vertelde verslaggevers donderdag dat de aanklacht gezinnen met lage inkomens zou schaden, wat suggereert dat als Republikeinen de werkvereisten willen verhogen, ze ook afzonderlijke hervormingen zouden moeten overwegen, zoals verhoging het minimumloon en subsidies voor kinderopvang.

“We hebben een bedrijf nodig dat zichzelf terugbetaalt”, zei hij.

Horsford zei ook dat de Democraten Biden onder druk zetten om pal te staan ​​tegen de Republikeinse eisen voor strengere werkvereisten als onderdeel van het schuldenplafondpakket.

“We hebben het Witte Huis ook duidelijk gemaakt, om de president te herhalen, dat we blijven vechten – dat we standvastig achter het Amerikaanse volk en de Democraten staan ​​tegen Republikeinse pogingen om werk te eisen of de water- en milieubescherming te verzwakken bij het toestaan ​​van . “

De opmerkingen van Graves over functie-eisen komen een week na 1 juni, de dag waarop minister van Financiën Janet Yellen zei dat de VS failliet zou kunnen gaan. McHenry zei donderdag dat de deadline de druk op de onderhandelaars verhoogt.

“De druk is groot”, zei hij. “En het Witte Huis geeft het toe, wij geven het toe, maar er zijn bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan om dit door het Huis van Afgevaardigden te krijgen. En die dingen moeten worden aangepakt.”

Bij het verlaten van het Capitool op donderdag zei McCarthy dat de twee partijen geen overeenstemming hadden bereikt.

“Vandaag hebben we de hele dag gewerkt, we zullen de hele nacht blijven werken. Er is geen overeenkomst’, zei hij tegen verslaggevers. “Kijk, het is niet gemakkelijk, dit is een groot probleem en het is niet iets dat je gemakkelijk kunt oplossen. We willen ervoor zorgen dat het het Amerikaanse volk waardig is en we zullen blijven werken totdat we het voor elkaar hebben.”

“We weten waar onze meningsverschillen liggen, we hebben de hele dag gewerkt, we zullen blijven werken om het probleem op te lossen, maar er is geen overeenstemming”, voegde hij er later aan toe.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top