Gouverneur van Minnesota ondertekent wapenveiligheidswetten: ‘Het gaat om het beschermen van onze kinderen’

Regering Tim Walz (D) van Minnesota ondertekende vrijdag twee initiatieven voor wapenveiligheid die universele achtergrondcontroles en een proces zouden invoeren om vuurwapens tijdelijk in beslag te nemen van degenen die een onmiddellijke bedreiging vormen voor zichzelf of anderen.

Walz ondertekende de maatregelen als onderdeel van een breder wetsvoorstel voor de openbare veiligheid, nadat het vorige week nipt met één partijlijn werd aangenomen in de senaat.

Het pakket bevat een rode vlag-wet die autoriteiten toestaat rechtbanken te vragen “beschermingsbevelen voor extreme risico’s” uit te vaardigen om de wapens van een persoon tijdelijk in beslag te nemen als deze in direct gevaar dreigt zichzelf of anderen schade toe te brengen.

“Als veteraan, wapenbezitter, jager en vader heb ik zojuist de Red Flag Act en Universal Background Check in wet ondertekend, Walz schreef Vrijdag op Twitter. “Fundamentele wapenveiligheid vormt geen bedreiging voor het tweede amendement – het gaat om het beschermen van onze kinderen.”

“Dat is precies wat we doen in Minnesota,” voegde hij eraan toe.

Wals ook piepte dat “oorlogswapens” geen plaats hebben in scholen, kerken, banken of “waar dan ook mensen gewoon proberen hun leven te leiden”.

De maatregelen maakten aanvankelijk geen deel uit van de wetgeving inzake openbare veiligheid die door de senaat van de staat was aangenomen, maar werden opgenomen na een conferentie van commissies tussen het staatshuis en de senaat die onderhandelden over de definitieve versie – die politieke dekking bood aan democraten die terughoudend waren om ze op te nemen als onderdeel van een groter pakket over de serie beveiligingsonderwerpen.

De gouverneur zei tijdens de ondertekeningsceremonie dat de maatregelen “een kwestie van gezond verstand” zijn, meldt de Associated Press gemeld.

Republikeinen in de wetgevende macht van de staat bekritiseerden de maatregelen omdat ze in strijd waren met het tweede amendement.

Met de handtekening van Walz sloot Minnesota zich aan bij 19 andere staten die rode vlag-wetten hebben uitgevaardigd. De tweeledige Safer Communities Act, die vorig jaar door president Biden in wet is ondertekend, bood financiële steun aan staten om rode vlag-wetten af ​​te dwingen.

Zestien staten en Washington, DC hebben het gebracht wetten die antecedentenonderzoek vereisen voor alle wapenverkopen, volgens het Giffords Law Centre to Prevent Gun Violence.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top