Het hoofd van Warner Bros. Discovery van David Zaslav werd tijdens de openingsspeech ‘pay your writers’ geroepen

David Zaslav, CEO van Warner Bros. Discovery, werd uitgejouwd door demonstranten die ‘pay your writers’ scandeerden toen hij zondag een toespraak hield aan de Boston University (BU).

Demonstranten bespotten Zaslav, die in 2021 CEO van Warner Bros. werd. van Discovery, vanaf het moment dat hij werd voorgesteld om te spreken voor de eindexamenklas van de BU van 2023, volgens Mediatie.

Tijdens zijn openingstoespraak van 20 minuten onderbraken demonstranten Zaslav met onophoudelijke gezangen als “Zwijg, Zaslav” en “We willen je hier niet”.

Midden in de toespraak van Zaslav scandeerden demonstranten luid “betaal je schrijvers”, terwijl de mediamagnaat sprak over het belang van leren omgaan met collega’s ondanks verschillen.

Het moment zorgde ervoor dat Zaslav zijn toespraak pauzeerde, meldt Mediaite.

“Sommige mensen zullen om een ​​gevecht vragen”, zei Zaslav in zijn toespraak. ‘Maar wees niet degene met wie ze hem vinden. Focus op de kwaliteiten van goede mensen.”

Het incident komt voort uit de huidige staking van de Writers Guild of America (WGA). Demonstranten werden gezien op het evenement dragende tekens uit solidariteit met de stakende schrijvers, als “David Zaslav – Betaal je schrijvers!” het bord fladderde in de lucht boven de feestelijke toespraak.

De WGA, een vakbond die meer dan 11.000 professionals uit de entertainmentindustrie vertegenwoordigt, lanceerde eerder deze maand een staking in een poging een betere vergoeding te krijgen voor inhoud die voor streamingdiensten wordt geproduceerd.

De schrijversstaking had er ook toe geleid dat MTV eerder deze maand de jaarlijkse film- en tv-awards opnam, toen actrice en presentator Drew Barrymore haar beslissing deelde om terug te treden als presentatrice ter ondersteuning van de lopende staking.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top