Het verduisteringsproces van Trump is gepland voor maart 2024 in de strafzaak van de aanklagers van Manhattan

Het strafproces van voormalig president Trump in Manhattan wegens zijn vermeende rol in het zwijggeldplan is gepland voor maart, midden in de voorverkiezingen van de GOP.

Rechter Juan Merchan, die de zaak overziet, gaf dinsdag aan dat het proces op 25 maart 2024 begint, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Trump wordt geconfronteerd met 34 tellingen van het vervalsen van zakelijke gegevens in de rechtbank van de staat New York. Hij pleitte niet schuldig.

De openbaar aanklager van Manhattan, Alvin Bragg (D), klaagt de schadevergoeding van Trump aan zijn toenmalige fixer, Michael Cohen, aan voor een geheime betaling van $ 130.000 aan volwassen filmster Stormy Daniels voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van 2016.

In ruil voor het geld stemde Daniels ermee in te zwijgen over haar beweringen dat ze een affaire had met Trump. Trump ontkent de affaire.

Het schema plaatst het proces midden in het GOP-presidentsverkiezingsseizoen in de weken na de vroege wedstrijden en Super Tuesday, wanneer Trump zijn derde bod op het Witte Huis zal doen.

In een verklaring aan Truth Social na de aankondiging noemde Trump het geplande proces “ons opgedrongen … precies in het midden van het basisschoolseizoen” en beschreef het als “verkiezingsinmenging” in verwijzing naar zijn voortdurende ongegronde beweringen dat het verkiezingssysteem wordt tegen hem opgetuigd, vooral na zijn nederlaag in 2020.

Aanklagers in het proces van Trump hebben een procesdatum van januari 2024 voorgesteld, maar het team van Trump heeft aangegeven dat het tijdschema te vroeg zou zijn.

De voormalige president verscheen dinsdagmiddag per video voor Merchan in zijn tweede rechtszaak in de zaak. De rechter had de hoorzitting gepland om Trump een recent gerechtelijk bevel uit te leggen, waarin regels zijn vastgelegd voor hoe de voormalige president bewijs mag gebruiken dat aanklagers aan hem overhandigen.

De advocaten van Trump verzetten zich tegen het verzoek van de aanklagers nadat beide partijen eerder suggereerden dat ze aan een gezamenlijke deal werkten.

Het bevel verhindert onder meer dat Trump of zijn advocaten ontdekkingsmateriaal op sociale media plaatsen of aan derden bekendmaken.

Van het juridische team van Trump wordt verwacht dat het de materialen onderzoekt terwijl ze zich voorbereiden om de zaak af te wijzen voordat deze voor de rechter komt. De rechter gaf de oud-president tot 8 augustus de tijd om die verzoeken in te dienen.

Het zwijggeld zelf is legaal, maar het kantoor van Bragg vervolgt hoe Trump Cohen terugbetaalt en zegt dat het om 34 frauduleuze zakelijke invoer ging. Aanklagers beweren ook dat de inzendingen zijn gemaakt om de intentie van Trump om een ​​reeks financiële en fiscale misdrijven te plegen op basis van de campagne te verbergen of te vergemakkelijken.

Bijgedragen door Brett Samuels.

Bijgewerkt om 15:41 uur

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top