Het Witte Huis zal na de G7-top de oproep tot schuldlimiet van Biden-McCarthy regelen

Het Witte Huis is van plan een telefoongesprek te regelen tussen president Biden en spreker McCarthy (R-Calif.) om te proberen de besprekingen over het vermijden van de standaard weer op de rails te krijgen nadat de president zijn vergaderingen bij de Group of Seven (G-7) heeft afgerond. Top in Japan op zondag.

Een functionaris van het Witte Huis zei in een verklaring dat Biden assistenten opdracht gaf om met McCarthy af te stemmen om een ​​oproep te plannen voor zondagochtend in Washington, DC. Het telefoontje zal waarschijnlijk plaatsvinden als Biden terugkeert uit Hiroshima, waar hij sinds donderdag de G-7 bijwoont.

“President Biden bleef de onderhandelingen over het tweeledige begrotingskader en de dringende noodzaak voor het Congres om op te treden om een ​​wanbetaling te voorkomen, nauwlettend volgen”, aldus de functionaris. “Hij heeft zowel gisteravond als vanmorgen updates ontvangen van zijn team over de status van de onderhandelingen.”

Het wachtende telefoontje tussen de twee leiders kwam toen het Witte Huis en het team van McCarthy een groot deel van de zaterdag bezig waren met het uitvechten van wie verantwoordelijk was voor het mislukken van de gesprekken over uitgaven en het verhogen van het schuldenplafond.

McCarthy vertelde eerder zaterdag aan verslaggevers in het Capitool dat het Witte Huis “achteruit was gegaan” en suggereerde dat vooruitgang onwaarschijnlijk was totdat Biden terugkeerde naar de Verenigde Staten.

In een daaropvolgende tweet beweerde McCarthy dat de “socialistische vleugel van de Democratische Partij” de onderhandelingen dicteerde.

Het Witte Huis reageerde door de Republikeinen de schuld te geven van het gijzelen van de economie door te weigeren het schuldenplafond te verhogen.

“Alleen het Republikeinse leiderschap dat vertrouwt op zijn MAGA-vleugel – niet de president of het democratisch leiderschap – dreigt ons land voor het eerst in onze geschiedenis failliet te laten gaan als niet aan de extreme eisen van de partij wordt voldaan”, zei perssecretaris Karine Jean-Pierre. in het persbericht.

Ambtenaren van het Witte Huis merkten verder op dat Republikeinse uitgavenvoorstellen zouden resulteren in grote bezuinigingen op overheidsprogramma’s.

Onderhandelaars van het Witte Huis en het team van McCarthy hebben elkaar de afgelopen dagen ontmoet in de hoop een akkoord te bereiken om een ​​wanbetaling te voorkomen. De minister van Financiën waarschuwde dat de VS al op 1 juni failliet zou kunnen gaan als het Congres de schuldlimiet niet verhoogt.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top