House Ethics rondt het onderzoek van Swalwell naar zijn connectie met een Chinese spion af en onderneemt geen actie

De House Ethics Committee heeft een twee jaar durend onderzoek afgerond naar de interacties van afgevaardigde Eric Swalwell (D-Calif.) met een vermoedelijke Chinese spion en heeft besloten geen verdere actie te ondernemen.

Het bestuur heeft Swalwell in een privébrief van maandag op de hoogte gebracht van het besluit en zei dat het geen plannen had om de brief openbaar te maken.

“Zoals u weet, heeft de ethische commissie (de commissie) u op 9 april 2021 meegedeeld dat zij heeft besloten de aantijgingen in de klacht te onderzoeken dat u mogelijk huisregels, wetten of andere gedragsnormen met betrekking tot uw interacties met mevrouw Christine Fang. De commissie zal in deze zaak geen verdere actie ondernemen”, schreven commissievoorzitter Michael Guest (R-Miss.) en lid Susan Wild (D-Pa.) in de brief.

Het onderzoek begon nadat het nieuws bekend werd dat een vermeende Chinese spion, Christine Fang, aan de campagne van Swalwell had gewerkt en zich had gericht op opkomende politici in Californië, waaronder Swalwell.

Swalwell bevestigde dat hij door de FBI was geïnformeerd dat hij het doelwit was van een Chinese inlichtingenagent, maar het was duidelijk dat hij onmiddellijk samenwerkte met de politie en benadrukte dat hij nooit was beschuldigd van wangedrag.

Het verhaal, samen met ongefundeerde geruchten over een vermeende romantische relatie met Fang, werd echter een fixatie voor veel van Swalwells politieke tegenstanders, die hem vaak op deze kwestie aanvielen. Eerder dit jaar werden die onbewezen beschuldigingen de reden waarom Swalwell een zetel in de House Intelligence Committee werd ontzegd.

Dinsdag bracht Swalwell een verklaring uit waarin hij zijn onschuld claimde en zei: “Het is tijd om verder te gaan.”

“De tweeledige House Ethics Committee heeft deze zaak meer dan twee jaar behandeld. Ze hadden dagvaardingsbevoegdheid. Ze kregen antwoorden op verzoeken om informatie van mij. Ze sluiten deze zaak vandaag af en hebben geen wangedrag gevonden’, schreef Swalwell.

‘Als de bedoeling van het aanspannen van deze rechtszaak en het uiten van valse beschuldigingen was om mij het zwijgen op te leggen, dan gaat dat niet gebeuren. Ik zal een stem blijven namens mijn kiezers en een gepassioneerde verdediger van de democratie”, voegde hij eraan toe.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top