Leiders van het Pentagon waarschuwen voor de impact van staatswetten op LGBTQ-mensen

Sprekend tijdens een Pride Month-evenement op het ministerie van Defensie, zei Space Force Chief Operating Officer luitenant-generaal DeAnna Burt “Sinds januari zijn er meer dan 400 anti-LGBTQ+-wetten ingevoerd op staatsniveau”.

“Dat aantal groeit en vertoont een trend die gevaarlijk kan zijn voor militairen, hun families en de paraatheid van de strijdmacht als geheel,” zei Burt.

En Gil Cisneros, de ondersecretaris van het Pentagon voor personeel en paraatheid, zei dat “LGBTQ+ en andere diverse gemeenschappen worden aangevallen alleen maar omdat ze anders zijn. Haat omwille van de haat.”

Militair personeel “moet bij elkaar blijven en we moeten klaar zijn om dat soort uitdagingen het hoofd te bieden”, voegde Cisneros toe, een voormalige huisdemocraat die ook de belangrijkste diversiteits- en inclusiefunctionaris van het ministerie van Defensie is.

Door de GOP geleide staatswetgevers zijn aangenomen een aantal nieuwe wetten vorig jaar gericht op de LGBTQ-gemeenschap door genderbevestigende gezondheidszorg voor transgenderjongeren te beperken, de discussie over gender en seksualiteit op scholen te verbieden en dragshows te verbieden.

Republikeinse wetgevers zijn dat ook scherpe kritiek op de leiders van het Pentagon voor een personeelsbeleid dat diversiteit en inclusie bevordert en extremistische ideologieën wil uitroeien. Dergelijke inspanningen, zeiden Republikeinse wetgevers, leiden af ​​van de militaire paraatheid en schaden pogingen om troepen te rekruteren en te behouden.

Temidden van de berisping legden de leiders van het Pentagon eind vorige maand een militair-breed verbod op dragshows, waardoor ze op alle installaties worden verboden. Het verbod komt voort uit een al lang bestaand DOD-beleid dat niet altijd is toegepast, maar critici zeggen dat het Pentagon lijkt te hebben ingestemd met de druk van de GOP om dergelijke optredens op bases en schepen te annuleren.

En eerder woensdag zei Alex Wagner, adjunct-secretaris van de luchtmacht voor mankracht en reservezaken, van wel bang dat ze gedwongen zullen worden hun gezin te verhuizen van bases omdat hun LGBTQ-kinderen pesten en intimidatie ervaren op scholen.

“Als leden van het leger nadenken en geven om de ervaringen van hun kinderen, zullen ze niet gefocust zijn op hun werk. Ze zullen niet gefocust zijn op hun missie’, zei Wagner.

Lezen volledig rapport op TheHill.com.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top