Liberalen en conservatieven keuren de aanstaande schuldenovereenkomst af – en het is vooruitgang

Liberalen en conservatieven verzetten zich tegen een nieuwe overeenkomst over het schuldenplafond tussen president Biden en House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.) overheidsgebrek.

De liberale bondgenoten van Biden zijn boos dat de opkomende deal te veel snijdt. Leden van McCarthy’s extreemrechtse factie zeggen dat hij te weinig bezuinigt.

En als de bezwaren bekend in de oren klinken, komt dat omdat ze weerklinken in de strijd tegen het schuldenplafond van de afgelopen jaren, toen de ideologische messen van beide partijen loslieten en een tweeledige coalitie van centristen en bondgenoten in de leiding achterbleef om een ​​compromis door de regering te duwen. Huis van Afgevaardigden.

In een verdeeld Washington is die formule waarschijnlijk het enige recept om dit jaar het schuldenplafond weer te verhogen. En vertegenwoordigers in beide partijen zijn zich hiervan terdege bewust.

“Ik ben ervan overtuigd dat als Biden en McCarthy elkaar de hand schudden, je een grote meerderheid van de meerderheid en een meerderheid van de minderheid krijgt”, zei afgevaardigde Don Bacon (R-Neb.). “En we krijgen 218.”

Beide partijen begonnen het debat door hun droomvoorstellen door te drukken. Voor Biden was het een “pure” verhoging van de schuldlimiet, waaraan niets was verbonden. Ondertussen prezen de Republikeinen hun wetgevingspakket – dat vorige maand werd aangenomen – dat een verhoging van het schuldplafond met $ 1,5 biljoen combineerde met ongeveer $ 4,8 biljoen aan vermindering van het tekort over een periode van tien jaar. Geen van beiden ging ver.

Naarmate de gesprekken vorderden, deden beide partijen concessies. En McCarthy zei woensdag dat besprekingen deze week tussen het Witte Huis en zijn GOP-surrogaten – inclusief een ontmoeting op woensdagmiddag – “enige vooruitgang” hadden opgeleverd.

Maar die vooruitgang stuitte aan beide kanten van het gangpad op frustratie.

Aan de linkerkant staat Biden tegenover liberalen die boos zijn dat hij openstaat voor nieuwe werkvereisten voor welzijnsprogramma’s; ze stopte met het eisen van belastingverhogingen; en bood aan de uitgaven voor volgend jaar te bevriezen, wat veel democraten als een bezuiniging beschouwen als rekening wordt gehouden met inflatie.

“Mijn rode lijn is al overschreden”, zei Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (DN.Y.), een lid van de liberale Caucus. “Ik bedoel, waar beginnen we? [No] nettoschuldplafond. Werk vereisten. Bezuinigingen op programma’s. Daar zou ik nooit – nooit – op stemmen.”

Staart. Rashida Tlaib (D-Mich.) gaf een soortgelijke waarschuwing. Op de vraag of ze een schuldlimietwet met strengere werkvereisten zou kunnen steunen, miste ze geen slag.

‘Absoluut niet,’ zei ze.

Aan de rechterkant klinken leden van McCarthy’s hard-right even verontwaardigd – om de tegenovergestelde reden. Ze vrezen dat de president te ver is gegaan met het verzachten van de schuldplafond van de GOP, die bovenop forse bezuinigingen voorzieningen omvatte om miljarden dollars aan IRS-financiering te herstellen, subsidies voor groene energie stop te zetten en het Congres de macht te geven om de regelgeving van het Witte Huis die van invloed is op de industrie. .

“Elk is van cruciaal belang en geen enkele mag worden opgegeven, simpelweg om een ​​’deal’ na te streven”, schreef vertegenwoordiger Chip Roy (R-Texas) woensdag in een memo van vier pagina’s, waarin hij er bij McCarthy op aandrong “aan de lijn te blijven”.

Staart. Rep. Tim Burchett (R-Tenn.) zei dat hij al heeft besloten hoe hij ten onder zal gaan.

“Ik zal nog steeds nee stemmen, want ik ben tegen het verhogen van het schuldenplafond”, zei hij.

Op een contra-intuïtieve manier suggereren critici dat onderhandelaars een tweepartijenovereenkomst sluiten die door beide kamers kan worden goedgekeurd en wet kan worden.

Elk voorstel dat de steun van Roy en Burchett zou kunnen krijgen, zou waarschijnlijk bezuinigingen bevatten die te zwaar zijn – en beleidsbepalingen die te tegenstrijdig zijn – om door de door de Democraten geleide Senaat te worden goedgekeurd of om de handtekening van Biden veilig te stellen. Het wetsvoorstel, mede ingediend door Ocasio-Cortez en Tlaib, zal ondertussen waarschijnlijk nooit het Huis van Afgevaardigden bereiken dat wordt gecontroleerd door McCarthy en zijn Republikeinse meerderheid.

“We gaan wat Democraten verliezen, we gaan wat Republikeinen verliezen”, zei Rep. Dean Phillips (D-Minn.), een lid van de gematigde Problem Solvers Caucus, woensdag in een interview met CNN, voorspellend een stemmen binnen een week. “En eerlijk gezegd, als dat gebeurt, is dat waarschijnlijk in het belang van het land.”

Bacon, een lid van de gematigde Problem Solvers Caucus, zei dat een deel van het Republikeinse gemopper het simpele feit weerspiegelt dat veel conservatieven er prat op gaan zich te verzetten tegen elke verhoging van de schuldlimiet, en bereid zijn dit opnieuw te doen nadat ze voor het Republikeinse schuldplafondpakket hebben gestemd. in april.

Een andere groep, zei hij, ontkent alleen de acties van Washington onder een verdeelde regering.

Ze willen perfectie, zei Bacon. “En dat kun je krijgen als je een parlement bent, [but] wij zijn geen parlement. We zijn een verdeelde regering met twee kamers. En het gaat eigenlijk om optimalisatie.

“Maar niet iedereen is het met me eens.”

Als de formule voor het aannemen van tweeledige wetgeving duidelijk is, is de essentie van de wet dat niet.

GOP-onderhandelaars keerden woensdagavond terug uit het Witte Huis en zeiden dat er geen deal was. En afgevaardigde Tom Cole (R-Okla.), voorzitter van de machtige Rules Committee, voorspelde dat het panel pas dinsdag of woensdag van volgende week bijeen zou komen om de wetgeving inzake schuldlimieten te markeren.

Terwijl de partijen de besprekingen voortzetten, kondigde huismeerderheidsleider Steve Scalise (R-La.) donderdag een pauze in het huis aan, zoals gepland voor het lange vakantieweekend, maar de wetgevers moeten zich schrap zetten voor een snelle terugkeer naar de stemming over de deal.

“Ze boeken vooruitgang, maar ze hebben nog steeds geen definitieve deal”, zei Scalise.

Bij het ingaan van wat het laatste deel van de onderhandelingen zou kunnen zijn, voeren sluwe liberalen hun druk op Biden en het Witte Huis op om stand te houden, met name wat betreft bezuinigingen die zeker gevolgen zullen hebben voor federale programma’s die democraten koesteren.

“We zullen geen deal accepteren die werkende mensen schaadt”, zei Rep. Pramila Jayapal (D-Wash.), Hoofd van de Congressional Progressive Caucus, woensdag tijdens een persconferentie, waar ze werd vergezeld door meer dan een dozijn leden van de conflictbemiddeling. “Daar zijn we heel duidelijk over geweest.”

Aan de andere kant van het gangpad stuurt Rep. Matt Gaetz (R-Fla.) Het tegenovergestelde bericht en waarschuwt GOP-leiders om niet weg te lopen van het door het Huis aangenomen wetsvoorstel.

“Mijn conservatieve collega’s steunen meestal ‘Cut, Save, Grow’ en vinden niet dat we moeten onderhandelen met onze gijzelaar”, zei Gaetz dinsdag tegen Semafor.

Over het debat is een constante bedreiging voor het presidentschap van McCarthy. In januari stemde hij in met wijzigingen in de huisregels die het gemakkelijker maken om de president uit zijn ambt te ontheffen, wat het vooruitzicht op een dergelijke uitdaging vergroot als McCarthy een stemming organiseert over het schuldenplafond, waar zijn conservatieve vleugel een hekel aan heeft.

Om succesvol te zijn, zou die inspanning echter een grote meerderheid van de Democraten nodig hebben om de krachten te bundelen met de tegenstanders van de GOP van de president. En Phillips zei dat een groep gematigde Democraten McCarthy zou helpen de hamer in de zaak te houden.

Sommige liberalen denken er hetzelfde over.

“Niemand wint dit gevecht. En McCarthy er nu middenin eruit gooien, zal waarschijnlijk geen beter resultaat zijn, ‘zei Rep. Earl Blumenauer (D-Ore.), Een lid van de Progressive Caucus. ‘Ik bedoel, hij is een soort leeg vat, maar hij is wat we hebben. En het toevoegen van voortdurende instabiliteit met leiderschap is geen constructieve ontwikkeling.

“Democraten gaan niet proberen die plek op te blazen.”

Mychael Schnell droeg bij aan rapportage.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top