Minnesota staat op het punt om de 23e staat te worden die recreatieve marihuana legaliseert

Minnesota staat op het punt om de 23e staat te worden die recreatieve marihuana legaliseert, nadat de senaat het wetsvoorstel zaterdagochtend vroeg zijn definitieve goedkeuring had gegeven.

De rekening, die volwassenen van 21 jaar en ouder in staat zou stellen om tot 2 ons marihuana in het openbaar te dragen en tot 2 pond thuis te bezitten vanaf 1 augustus, gaat nu naar gouverneur Tim Walz (D) voor zijn handtekening. Van hem wordt verwacht dat hij de wet ondertekent.

“Het legaliseren van volwassen cannabis en het wissen van veroordelingen voor cannabis is goed voor onze economie en de juiste stap voor Minnesota,” Walz piepte vorige maand. “Als het wetsvoorstel op mijn bureau ligt, zal ik het met trots voor wet ondertekenen.”

Het wetsvoorstel zou automatisch lagere cannabisstraffen schrappen en een raad instellen om de schrapping en herinvoering van cannabisveroordelingen te overwegen.

Maar staatsvertegenwoordiger Zach Stephenson (D-Coon Rapids), de sponsor van het wetsvoorstel, waarschuwde vrijdag dat het even kan duren om het record te wissen.

“Met onmiddellijke ingang zullen we beginnen met het proces van het schrappen van tienduizenden veroordelingen voor cannabis”, zei hij piepte. “Maar het kostte 50 jaar om al deze overtuigingen te creëren, en het zal maanden, zelfs jaren duren om dit proces te voltooien.”

Stephenson zei ook dat er waarschijnlijk gedurende maximaal 18 maanden geen erkende apotheken zullen zijn, terwijl de nieuwe overheidsinstantie een legale markt tot stand brengt.

De Senaat van Minnesota, die al enkele jaren onder Republikeinse controle staat, blokkeerde eerder pogingen om marihuana volledig te legaliseren in de staat, volgens CBS News Minnesota.

Democraten herwonnen dit jaar de controle over de senaat, waardoor de partij de controle kreeg over beide kamers en het landhuis van de gouverneur.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top