NAACP geeft reiswaarschuwing Florida af: staat is ‘vijandig geworden tegenover zwarte Amerikanen’

De NAACP heeft zaterdag een officiële reiswaarschuwing voor Florida afgegeven, waarin staat dat de staat “vijandig tegenover zwarte Amerikanen” is geworden onder leiding van de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R).

“In een kennelijke poging om de stemmen van Afro-Amerikanen het zwijgen op te leggen, hebben de gouverneur en de staat Florida laten zien dat Afro-Amerikanen niet welkom zijn in de staat Florida”, aldus de reiswaarschuwing.

“Vanwege deze voortdurende, flagrante, meedogenloze en systematische aanval op democratie en burgerrechten, geeft de NAACP hierbij een reisadvies uit voor Afro-Amerikanen en andere gekleurde mensen met betrekking tot vijandigheid jegens Afro-Amerikanen in Florida”, voegde de groep eraan toe.

Het advies wijst op verschillende controversiële beleidslijnen van DeSantis, waaronder wetgeving die hij maandag ondertekende om hogescholen te verbieden openbare middelen uit te geven aan inspanningen op het gebied van diversiteit, rechtvaardigheid en inclusie.

De gouverneur van Florida ondertekende eerder ook de Stop WOKE-wet, die de manier beperkt waarop werkplekken en scholen ras kunnen bespreken tijdens de vereiste training of instructie, en blokkeerde een voortgezette cursus in Afro-Amerikaanse studies van de openbare scholen van de staat, met het argument dat het “educatieve waarde” ontbeerde.

“Voor alle duidelijkheid, het niet onderwijzen van een accurate weergave van de verschrikkingen en ongelijkheden waarmee zwarte Amerikanen te maken hebben gehad en waarmee ze nog steeds worden geconfronteerd, is een slechte dienst voor studenten en een plichtsverzuim voor iedereen”, zei NAACP-president en CEO Derrick Johnson in een verklaring.

“Onder leiding van gouverneur Desantis is de staat Florida vijandig geworden tegenover zwarte Amerikanen en in direct conflict met de democratische idealen waarop onze unie is gebaseerd”, voegde Johnson eraan toe.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top