Nationale veiligheidsadviseur: Biden sprak bij de G7 zijn vertrouwen uit dat de VS niet failliet zal gaan

Nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zei dat hoewel de besprekingen over de schuldlimiet centraal stonden op de top van de Groep van Zeven (G-7), president Biden “vertrouwen uitsprak” in wereldleiders om een ​​faillissement te voorkomen.

“Het is absoluut een kwestie van interesse”, zei Sullivan tegen verslaggevers tijdens een persconferentie op zaterdagochtend in Japan. “Hier in de G-7, weet je, willen landen een idee hebben van hoe deze onderhandelingen zullen verlopen en de president heeft het vertrouwen uitgesproken dat hij gelooft dat we tot een resultaat kunnen komen om een ​​wanbetaling te voorkomen.”

Hij merkte op dat Biden zondag terugkeert naar Washington, zoals eerder deze week aangekondigd, om de gesprekken voort te zetten.

“Dit veroorzaakt geen alarm of een soort trilling in de kamer,” voegde Sullivan eraan toe. “Landen zijn zeer geïnteresseerd in dit belangrijke verhaal en de president kon hen vertellen dat hij gelooft dat we hier een goed resultaat kunnen behalen.”

Biden waarschuwde onlangs dat er internationale bezorgdheid zou kunnen zijn als de VS zijn schulden niet zou nakomen, en beweerde voorafgaand aan de G-7 dat wereldleiders zich afvroegen wat het dreigende risico was.

Ambtenaren van het Witte Huis voeren gesprekken terwijl Biden in het buitenland is en Republikeinse onderhandelaars hervatten de gesprekken vrijdagavond nadat gefrustreerde GOP-onderhandelaars een groot deel van de dag pauzeerden.

Staart. Garret Graves (R-La.), de hoofdonderhandelaar van de GOP, zei dat de groep een “openhartige discussie” had na de vergadering van ongeveer anderhalf uur.

Eerder op vrijdag verlieten Republikeinen een ontmoeting met functionarissen van het Witte Huis en zeiden dat de twee partijen te ver uit elkaar stonden en dat het Witte Huis onredelijk was.

Voormalig perssecretaris van het Witte Huis, Jen Psaki, zei eerder vrijdag dat “al deze wereldleiders en hun teams kijken naar wat er gaande is in de Verenigde Staten” in termen van de schuldlimiet, eraan toevoegend dat China “juicht om faillissement”.

Eerder deze maand zei Avril Haines, directeur van de Nationale Inlichtingendienst, dat Beijing en Moskou de mogelijke wanbetaling zouden gebruiken voor propagandadoeleinden door middel van “informatieoperaties” als bewijs dat het Amerikaanse politieke systeem chaotisch is.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top