New York City Banking Commission stemt om stadsdeposito’s bij Capital One op te schorten

De New York City Banking Commission heeft gestemd om de deposito’s van de stad bij Capital One en KeyBank te beëindigen omdat de twee instellingen geen plannen hebben ingediend om discriminatie te voorkomen.

“Banken die zaken willen doen met New York moeten aantonen dat ze verantwoordelijke rentmeesters van openbare middelen en verantwoordelijke actoren in onze gemeenschappen zullen zijn”, zei City Comptroller Brad Lander in een verklaring.

IN stelling De commissie zei donderdag dat ze gestemd had om deposito’s bij de twee banken te beperken omdat ze “niet de nodige plannen hadden ingediend om hun inspanningen om discriminatie uit te bannen aan te tonen”. Tijdens een openbare hoorzitting die donderdag werd gehouden, hoorde de commissie van New Yorkers die door deze bankinstellingen werden gediscrimineerd.

“De verklaringen die we vandaag hoorden van New Yorkers die discriminatie ondervonden bij het openen of sluiten van een rekening en van eerstelijnsbankmedewerkers die te maken kregen met illegale en beledigende praktijken, zouden ons allemaal aan het denken moeten zetten”, zei plaatsvervangend controleur voor beleid Annie Levers in een verklaring.

“We hebben van veel bezorgde inwoners gehoord dat belastinggeld naar banken gaat die roofzuchtige leningen, de winning van fossiele brandstoffen en de productie van wapens financieren, en het idee steunen van een openbare bank die in plaats daarvan die dollars aan het werk zou zetten voor onze gemeenschappen.” ‘, voegde Levers eraan toe.

De commissie stemde er ook voor om International Finance Bank, PNC Bank en Wells Fargo niet aan te wijzen als houders van publieke middelen. Lander zei in een verklaring dat deze banken geen “doelgerichte maatregelen hebben genomen om discriminatie in hun activiteiten te bestrijden en geen verantwoordelijke rentmeesters zijn van openbare dollars”.

The Hill heeft contact opgenomen met Capital One voor commentaar.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top