Newt Gingrich ‘gematigd optimistisch’ over gesprekken over schuldlimiet: ‘Maar het is nog niet voorbij’

Voormalig parlementsvoorzitter Newt Gingrich zei donderdag dat hij “gematigd optimistisch” is over waar de onderhandelingen over de schuldlimiet naartoe gaan.

Tijdens een optreden op WABC 770 AM’s “Cats & Cosby Show”, zei Gingrich dat onderhandelaars van beide kanten non-stop bijeen zijn gekomen om tot een deal te komen, eraan toevoegend dat zowel president Biden als House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.) het land in gebreke laten blijven. .

“President McCarthy beloofde dat er 72 uur zou verstrijken tussen het opstellen van het wetsvoorstel en de stemming erover”, legt gastheer John Catsimatidis uit. “Dus leden weten dat ze waarschijnlijk pas op zijn vroegst woensdag of donderdag zullen stemmen.”

Gingrich voegde eraan toe dat er in “de komende dagen” een contractovereenkomst zou kunnen worden aangekondigd, maar dat deze nog in nieuwe wetgeving moet worden opgenomen. Hij erkende dat de overeenkomst ook door beide partijen en beide huizen van het Congres zou moeten worden aanvaard.

Uiteindelijk zei hij dat hij geloofde dat McCarthy slechts 80 of 85 procent van wat hij wilde op de rekening kon krijgen – inclusief bezuinigingen.

“Mijn voorspelling is dat dit het eerste schuldenplafond in de geschiedenis zal zijn waar ze daadwerkelijk bezuinigen”, zei Gingrich, later toevoegend dat het “een grote verbetering zou zijn voor fiscaal conservatieven”.

“Ik ben gematigd optimistisch dat het zal werken”, zei hij, erop wijzend dat de deal een “succesvol moment” zou zijn, maar “het is nog niet voorbij”.

De opmerkingen van Gingrich komen terwijl de Republikeinen en Democraten de onderhandelingen voortzetten om tot een definitief akkoord over het schuldplafond te komen vóór de deadline van 1 juni, wanneer het ministerie van Financiën zegt dat er een mogelijke wanbetaling zou kunnen plaatsvinden. Minister van Financiën Janet Yellen herhaalde woensdag dat “het vrijwel zeker lijkt dat we niet verder zullen komen dan begin juni”.

De oud-voorzitter van de Tweede Kamer beweerde dat het ministerie van Financiën “wel manieren kan vinden” om geld “voor even” te verplaatsen, en dat er daarom “een paar extra dagen” zijn voordat het land failliet gaat.

Hij voegde eraan toe dat hij niet verwacht dat de wet op het schuldenplafond de huidige grenscrisis zal oplossen, en benadrukte de mogelijkheid dat agenten van de belastingdienst zullen worden overgedragen aan de regering.

“[There will be] een grote ruzie over kredieten, ‘zei Gingrich. “We zullen daar een speciale bepaling zien die zegt dat ze de grens moeten bewaken.”

“Het is bijna zeker dat het zal verschijnen in de kredietrekeningen,” vervolgde hij. “En dat is waar dat gevecht zal plaatsvinden.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Exit mobile version