Overheidsbeperkingen op innovatie bedreigen levensreddende medicijnen

Amerikaanse patiënten hebben sneller toegang tot een breder scala aan medicijnen dan wie dan ook – althans voorlopig.

Dat komt omdat ondernemers en bedrijven in Amerika voortdurend gebruikmaken van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen om behandelingen en behandelingen te ontwikkelen voor levensbedreigende ziekten zoals kanker en chronische aandoeningen zoals diabetes.

Er dreigen echter bedreigingen van niet-gekozen bureaucraten en enkele leden van het Congres, die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de vooruitgang van medische innovatie in de particuliere sector. Een voorbeeld is het gebruik van de Inflation Reduction Act (IRA) door Xavier Becerra, secretaris van Gezondheid en Human Services, om kunstmatige prijscontroles op te leggen aan de ontwikkeling van ontdekkingen van geneesmiddelen met kleine moleculen – een essentieel en onschatbaar onderdeel van de behandeling voor veel patiënten.

Verder heeft de Eerste Kamer onlangs geïntroduceerd Wet op de SMART-prijzen stelt aanvullende prijscontroles voor in de Verenigde Staten, die, gebaseerd op het bewijs uit andere toonaangevende economieën, beschadigt onomkeerbaar de toegang tot de nieuwste medische innovaties.

Innovaties uit de particuliere sector spelen een sleutelrol bij de ontwikkeling van nieuwe medische diagnostiek, behandelingen en geneeswijzen — ze zijn goed voor tot 90 procent van de nieuwe farmaceutische producten. Zonder hun risicobereidheid en investeringen zouden deze innovaties de patiënten nooit hebben bereikt. Hoewel overheidsfinanciering van vroeg wetenschappelijk onderzoek cruciaal is, loopt de particuliere sector voorop 75 procent van de onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen. Simpel gezegd, innovatieve medicijnen worden door particuliere bedrijven aan patiënten geleverd door middel van toegepaste wetenschap.

Net als in Europa en elders zullen prijscontroles deze vernieuwers dwingen om massaal de Amerikaanse innovatiemarkt te verlaten en veelbelovende nieuwe medische behandelingen op de plank te leggen. Een recente studie shows dat prijscontroles de ontwikkeling van meer dan 400 nieuwe medicijnen in gevaar kunnen brengen.

Dit gebeurt al. Eli Lilly CEO Dave Ricks zei dat het bedrijf dat al heeft gedaanliet vallenbloedkankermedicijn uit zijn onderzoeks- en ontwikkelingsplan omdat “ze de wiskunde niet konden laten werken.” Hij zei: “In het licht van de Inflation Reduction Act voldoet dit programma niet langer aan de drempel voor verdere investeringen.” Zo ook Alnylamgestopthun onderzoek naar en ontwikkeling van een nieuwe behandeling voor een zeldzame oogziekte vanwege de noodzaak om “de impact van de Inflation Reduction Act te evalueren”. Zo ook Novartisgewaarschuwddat de IRA investeringen in de meest veelbelovende gebieden van onderzoek en ontwikkeling zou kunnen ontmoedigen: RNA en radioliganden.

Uit de data blijkt dat dit een trend is, tenzij er iets verandert. Amerikaanse KamerToegangsrapport patiëntlaat zien hoe marktbeperkende beleidsmaatregelen, zoals die in de IRA en de SMART Prices Act, toekomstige innovatie afschrikken, de toegang van patiënten verhinderen en uiteindelijk de keuze van patiënten beperken. Het rapport laat zien dat andere toonaangevende landen die een soortgelijk beleid hebben ingevoerd, minder algemene lanceringen van biofarmaceutische producten zien, waaronder biologische en oncologische producten, en langere wachttijden voordat nieuwe geneesmiddelen op de markt komen.

Van de 104 nieuwe oncologieproducten die sinds 2017 wereldwijd zijn gelanceerd, was 80 procent beschikbaar voor Amerikaanse patiënten, vergeleken met 56 procent in Europa. Ondertussen hebben patiënten in andere hoogontwikkelde landen met prijscontrole te maken met lange wachttijden om toegang te krijgen tot nieuwe behandelingen. In Duitsland stonden bijvoorbeeld patiënten te wachten gemiddeld 133 dagenterwijl sommigen in Spanje tot 500 dagen moesten wachten.

Amerikaanse patiënten verdienen beter. Daarom zal de Amerikaanse Kamer van Koophandel het werk van onze knapste wetenschappelijke koppen en meest innovatieve bedrijven blijven steunen door middel van een uitgebreide campagne om beleidsmakers voor te lichten over de gevolgen op leven en dood die de IRA, de SMART Prices Act en andere prijscontrolemechanismen hebben. zal hebben op de meest kwetsbaren van Amerika.

We dringen er bij onze leiders op aan om de innovatie-dodende bepalingen van de IRA in te trekken en af ​​te zien van de voorgestelde Smart Pricing Act.voordat het te laat is.

Katie Mahoney is Vice President Health Policy bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Brad Watts is vice-president voor octrooi- en innovatiebeleid bij het Chamber’s Centre for Global Innovation Policy.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top