PAC om Tucker Carlson voor president te leiden

Het politieke actiecomité dat voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson ertoe zou aanzetten zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, heeft een advertentie gelanceerd waarin hij wordt geprezen voor het bespotten van “woke nonsens” – en heeft tot doel het GOP-presidentiële veld naar rechts te verschuiven.

Draft Tucker PAC, een hybride PAC die eind april werd ingediend bij de Federal Election Commission, kort nadat Carlson was ontslagen bij Fox News, debuteerde met een advertentie op donderdagavond, die volgende week de eerste wekelijkse commercial is op de conservatieve kabelzender Newsmax.

“Republikeinen hebben een nieuwe leider nodig en Tucker Carlson is klaar om te leiden”, aldus de advertentie. “Niemand in Amerika is duidelijker en beter in het pakken van linksen in beide partijen dan Tucker.”

Hij vergelijkt de voormalige Fox News-presentator met wijlen radiopresentator Rush Limbaugh.

“Tucker Carlson is geestig, scherp en drijft de spot met burgerwachtonzin”, luidt de advertentie. “Tucker zal Biden zwepen in het debat.”

Chris Ekstrom, een voormalige congreskandidaat in Texas en GOP-donor, is de voorzitter van de PAC en een financiële ondersteuner.

Ekstrom zei dat hij Carlson “vaag” kende en was benaderd over het vormen van de PAC voordat Fox News Carlson ontsloeg, maar hij dacht niet dat het haalbaar was als hij nog steeds het anker was. Maar nu die zorg verdwenen is, denkt hij dat de presidentiële run van Carlson een “echte kans” is. Hij vindt noch de voormalige president Trump, noch de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (rechts) “helemaal bevredigend”.

“Ik ben erg bezorgd dat het de discussie niet zo ver zal brengen als zou moeten”, zei Ekstrom. “Als Tucker Carlson binnen een redelijke tijd aan de race was begonnen en gewoon was doorgegaan in hetzelfde gebied dat hij bij Fox besloeg, denk ik dat het een ruwe ontwaking zou zijn geweest voor zowel president Trump als gouverneur DeSantis.”

Charlie Kolean, een politiek adviseur van de GOP die de uitvoerend directeur van de PAC is, denkt dat het enthousiasme van de kiezers voor Carlson ook kan overslaan op de rest van het primaire veld.

“Ik denk dat het de conversatie naar rechts zal verschuiven, gewoon op een macro-manier, met kandidaten die sterkere posities innemen in plaats van zich als gematigde Republikeinen te gedragen”, vertelde Kolean aan The Hill.

Carlson heeft herhaaldelijk het idee van een run op het Witte Huis verworpen door in 2021 te zeggen dat hij het zou kunnen doen als hij “de laatste persoon op aarde” was en een grapje over de race eerder deze maand, toen hij een Insider-verslaggever vertelde dat hij een presidentiële race in New Hampshire zou aankondigen voordat hij zei: ‘Ik maak een grapje. Het spijt me.”

Maar dat weerhield zijn fans er niet van om hem aan te sporen om te springen.

De Republikeinse presidentskandidaat en zakenman Vivek Ramaswamy zei toen Carlson werd ontslagen bij Fox News dat hij een “goede aanvulling op de race” zou zijn.

Kolean zei dat zelfs als Carlson op dit moment niet serieus overweegt om president te worden, de rekruteringscampagne zinvol is voor degenen die hem als kandidaat willen zien. Hij merkte op dat de voormalige minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, Ben Carson, in 2016 een campagne lanceerde, ondanks dat hij eerder had gezegd dat hij dit niet wilde doen nadat de goed gefinancierde Draft Ben Carson super PAC was opgericht.

Ekstrom zei dat hij denkt dat Carlson “de wateren al een tijdje aan het testen is”, onder meer door te spreken op de Iowa Family Leadership Summit in 2022, een evenement dat van oudsher een stopplaats is voor potentiële presidentskandidaten.

Kolean zei dat de PAC “extreem goed gefinancierd” is en “gemakkelijk” minstens $ 150.000 zal uitgeven om naamsbekendheid op te bouwen. Het doel van de groep is om enquêtes te sponsoren en uit te breiden naar radio- en digitale advertenties. Het nog te vormen bestuur zal bestaan ​​uit “kernconservatieven”.

“Ik kan je vertellen dat geld geen probleem zal zijn”, zei Ekstrom.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top