Pence zegt dat hij hoopt dat de DOJ ‘harder zal nadenken’ over het aanklagen van Trump in de documentenzaak

Voormalig vice-president Mike Pence zei woensdag dat hij hoopt dat het ministerie van Justitie “twee keer zal nadenken” over het aanklagen van voormalig president Donald Trump, met het argument dat het land te veel zou worden verdeeld.

“Ten eerste denk ik dat het voor grote verdeeldheid zou zorgen in het land”, zei Pence tijdens een CNN-gemeentehuis, waarbij hij kwesties als inflatie aanhaalde die voor het grootste deel van het publiek urgenter zijn. “Dergelijke actie van de DOJ zou alleen maar verdere verdeeldheid in het land aanmoedigen.”

“En laat me ook zeggen dat ik denk dat het ook een vreselijke boodschap naar de rest van de wereld zou sturen”, vervolgde Pence. “Ik bedoel, we zijn een symbool van democratie, we zijn een symbool van gerechtigheid in de wereld, en iets ernstigs, wat al is gebeurd in New York, de aanklacht tegen de voormalige president van de Verenigde Staten stuurt een verschrikkelijke boodschap naar de wereld. Ik hoop dat de DOJ erover nadenkt en deze problemen oplost zonder aanklacht in te dienen.”

Gevraagd of hij van mening was dat Trump niet vervolgd zou moeten worden, zelfs als aanklagers ontdekten dat hij de wet had overtreden, zei Pence: “Niemand staat boven de wet”, maar beweerde dat de “unieke omstandigheden” van de zaak van Trump betekenden dat hij hoopte dat het ministerie van Justitie de zaak zou behandelen. zonder aanklacht.

De voormalige vicepresident lanceerde eerder woensdag officieel zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024.

De opmerkingen van Pence kwamen uren nadat meerdere nieuwsuitzendingen hadden gemeld dat federale aanklagers het juridische team van Trump hadden geïnformeerd dat de voormalige president een doelwit van het onderzoek was.

Speciaal aanklager Jack Smith onderzoekt tegelijkertijd de pogingen van Trump om in functie te blijven na het verliezen van de verkiezingen van 2020, en ook of Trump geheime documenten verkeerd heeft behandeld na het verlaten van zijn ambt. Het onderzoek naar zijn omgang met geheime documenten lijkt zijn voltooiing te naderen.

Het Nationaal Archief was maanden bezig met het zoeken naar de teruggave van presidentiële documenten nadat Trump zijn ambt had verlaten, en het team van Trump overhandigde uiteindelijk een tranche met bijna 200 geheime documenten. Dat leidde tot een onderzoek van het ministerie van Justitie dat leidde tot een huiszoeking in augustus 2022, waar de FBI meer dan 100 geheime documenten aantrof.

Trump bood verschillende verdedigingen aan, waaronder dat hij het recht had om de documenten mee te nemen en ze eenzijdig had kunnen vrijgeven zonder een formeel proces te doorlopen.

Meerdere mediakanalen meldden vorige week dat aanklagers een audio-opname hebben verkregen van Trump in 2021 waarin hij een geheim Pentagon-document besprak dat hij nog in functie had, en dat hij aangaf dat er beperkingen waren voor wie het kon zien – een opmerking die zijn verdediging zou kunnen ondermijnen.

Het ministerie van Justitie heeft Pence vorige week vrijgesproken van elk wangedrag nadat in januari een klein aantal geheime documenten was gevonden in zijn huis in Indiana.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top