Rep. Dingell annuleert reis naar bruiloft in Italië vanwege mogelijke schuldstemming

Rep. Debbie Dingell (D-Mich.) annuleerde een geplande huwelijksreis naar Italië om beschikbaar te blijven voor een mogelijke stemming om het schuldenplafond in de komende dagen te verhogen.

Dingell zei vrijdag om interview met Heuvel op NewsNation dat een situatie waarin het Congres zelfs moet stemmen om het schuldenplafond voor het land te verhogen om een ​​mogelijke wanbetaling te voorkomen, de onverantwoordelijkheid van de leden aantoont.

“Ik vind het ook onverantwoordelijk dat we in deze situatie zitten waarin we ons nu bevinden, dat ik moest afzeggen om naar Italië te gaan voor een bruiloft waar ik moest optreden”, zei Dingell. “Omdat… onze taak, al onze taak is om dit soort dingen te doen. We mogen geen fout maken.”

“De impact die dit zou hebben op werkende mannen en vrouwen in dit land voor de komende jaren is onaanvaardbaar.”

Haar opmerkingen komen als wetgevers en het Witte Huis proberen overeenstemming te bereiken over het verhogen van de schuldlimiet. Minister van Financiën Janet Yellen heeft vrijdag de “Datum X”-projectie van de afdeling bijgewerkt en de wetgevers verteld dat een wanbetaling al op 5 juni zou kunnen plaatsvinden – in plaats van de oorspronkelijke voorspelling van 1 juni – waardoor onderhandelaars een paar extra dagen krijgen om tot een deal te komen.

Dingell zei dat ze zich niet automatisch zal committeren aan het steunen van een deal die het Witte Huis en de Republikeinse wetgevers bereiken, maar ze zal overwegen wat er in het voorstel staat en hoe het haar kiezers zal beïnvloeden. Ze zei dat ze verwachtte dat de meeste wetgevers hetzelfde zouden doen.

De Michigan-democraat voegde eraan toe dat ze haar redenering zou toelichten nadat ze had besloten of ze de deal zou steunen.

“Ik ben geen stempel. Ik ben niet naar het Congres gestuurd om een ​​rubber te zijn’, zei Dingell, in navolging van de opmerkingen van Hakeem Jeffries (DN.Y.), de leider van de minderheid in het huis, een dag eerder. gevolgen zal hebben voor mensen in mijn district.”

Jeffries waarschuwde donderdag dat leden van de Democratic Caucus niet automatisch achter een deal van president Biden en spreker Kevin McCarthy (R-Calif.) zullen staan.

“Het is een misrekening om aan te nemen dat elke deal die Republikeinen van het Huis kunnen bereiken, per definitie genoeg Democratische stemmen zal opleveren – als die deal onze waarden ondermijnt”, zei Jeffries tegen verslaggevers.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top