Top Republikein start onderzoek naar uitgestelde verhuizing van Spacecom

De voorzitter van het House Armed Services Committee is een onderzoek gestart naar de vertraagde verhuizing van het US Space Command (Spacecom) van Colorado naar Alabama.

Staart. Mike Rogers (R-Ala.) Stuurde donderdag een brief naar luchtmachtsecretaris Frank Kendall en Spacecom-commandant generaal James Dickinson waarin hij zijn bezorgdheid uitsprak over de schijnbare “veranderingen” in de geplande verhuizing van het hoofdkwartier van het Space Command naar Huntsville.

“Deze ingrijpende eenzijdige veranderingen in beleid en houding lijken te zijn gemaakt zonder burgerlijk toezicht van het ministerie van Defensie”, schreef Rogers.

Rogers is op zoek naar alle documenten en communicatie sinds het begin van de Biden-administratie met betrekking tot de Spacecom-missie of het hoofdkantoor.

Voormalig president Trump blies Spacecom in 2019 nieuw leven in na de onderbreking in 2002 en kondigde een tijdelijk hoofdkantoor aan in Colorado Springs.

De definitieve locatie werd uiteindelijk bepaald voor Huntsville, bekend als Rocket City vanwege zijn lange geschiedenis als locatie voor de ontwikkeling van ruimteraketten, waaronder de Saturn V, waarmee in 1969 de eerste mensen op de maan landden.

Hoewel er enige speculatie is dat Trump om politieke redenen voor Huntsville heeft gekozen, aangezien hij meer steun geniet in Alabama, hebben audits die door de regering-Biden zijn opgedragen om te achterhalen waarom de beslissing is genomen, niets ongepasts gevonden.

De trage afronding van het nieuwe hoofdkantoor van Spacecom in de afgelopen twee jaar onder president Biden heeft de wetgevers in Alabama boos gemaakt, die op zoek zijn naar een boost voor de banen en het bedrijfsleven dat de verhuizing met zich meebrengt.

Rogers zei in zijn brief dat Kendall, de secretaris van de luchtmacht die toezicht houdt op Spacecom, onlangs een ontmoeting had met een tweeledige delegatie van congresleden uit Alabama.

Volgens Rogers zei Kendall dat hij geen enkele beslissing had genomen om de geplande verhuizing te wijzigen en niet op de hoogte was gebracht van enige wijziging in de verhuizing.

Eerder deze maand, Dat meldt NBC News het plan om het hoofdkantoor te verplaatsen zou helemaal kunnen worden geschrapt vanwege bezorgdheid over de restrictieve abortuswetten in Alabama.

Senator Tommy Tuberville (R-Ala.), die zich vaak heeft uitgesproken tegen de vertraging en elke wijziging van de geplande verhuizing, zei dat hij het onderzoek van Rogers naar het incident steunt.

“DoD-leiders lijken toe te staan ​​dat partijpolitiek onze militaire paraatheid en nationale veiligheid ondermijnt.” Tuberville twitterde donderdag.

Tuberville houdt ook bijna 200 Pentagon-kandidaten tegen vanwege zorgen over een beleid van het ministerie van Defensie dat reiskosten vergoedt aan servicemedewerkers die ervoor kiezen een abortus te ondergaan, hoewel zowel het Witte Huis als de senatoren het erover eens waren dat de kwestie los staat van Spacecom.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top