Trump-stafmedewerkers verhuisden dozen naar Mar-a-Lago de dag voor het bezoek van de FBI: rapport

Werknemers van Mar-a-Lago voor voormalig president Trump verhuisden dozen met papieren de dag voordat de federale autoriteiten afgelopen juni de residentie bezochten om geheime documenten te vinden, De Washington Post gemeld.

The Post meldde dat mensen die bekend waren met de zaak zeiden dat stafmedewerkers van Trump naar verluidt een “generale repetitie” hadden gehouden om de documenten te verplaatsen, nog voordat ze afgelopen mei een dagvaarding voor de documenten hadden ontvangen. The Post meldde dat deze nieuwe informatie mogelijk de tijdlijn zou kunnen verlengen om te bepalen of de voormalige president de rechtsgang belemmerde.

Trump staat voor een federaal onderzoek naar de ontdekking van geheime documenten vorig jaar in zijn privéwoning in Mar-a-Lago. De federale autoriteiten doorzochten de woning afgelopen augustus en brachten tijdens die huiszoeking meer dan 100 geheime documenten aan het licht.

Speciaal aanklager Jack Smith werd in de herfst aangesteld om toezicht te houden op het onderzoek van het ministerie van Justitie naar de documenten en op een tweede onderzoek naar de rol van Trump bij de aanslagen op het Capitool op 6 januari. De advocaten van Trump verzochten eerder deze week om een ​​ontmoeting met procureur-generaal Merrick Garland, een teken dat het onderzoek mogelijk wordt afgerond.

Trump wordt ook geconfronteerd met een verkiezingsonderzoek in Georgië vanwege zijn vermeende pogingen om de verkiezingsuitslag van de staat ongedaan te maken. Hij werd onlangs ook aangeklaagd voor 34 gevallen van vervalsing van zakelijke documenten in verband met de witwaszaak in New York.

De New York Times meldde ook dat een onderhoudsmedewerker een Trump-assistent dozen naar de opslag zag verhuizen, slechts een dag voordat de federale autoriteiten de woning in juni bezochten. Een persoon die bekend is met de zaak vertelde de Times dat de werknemer de assistent hielp met het verplaatsen van de dozen, maar niet wist wat de dozen bevatten.

The Hill heeft contact opgenomen met de Trump-campagne en het ministerie van Justitie voor commentaar.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top