Trump zegt dat ‘zelfs Cuomo’ het beter deed dan DeSantis op COVID-19

Voormalig president Trump zegt dat “zelfs” de voormalige gouverneur van New York, Andrew Cuomo (D), de pandemie van het coronavirus beter heeft aangepakt dan de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (D), zijn laatste aanval een dag nadat DeSantis officieel toetrad tot de presidentiële voorverkiezingen van de GOP in 2024.

Trump zei ua video uit zijn campagne op donderdag dat Florida een van de hoogste aantallen COVID-19-sterfgevallen in het land had en afsluiten veel openbare plaatsen aan het begin van de pandemie, waaronder stranden.

“Wat dacht je van het feit dat het het op twee na hoogste aantal doden van alle staten had… Zelfs Cuomo deed het beter. Hij was nummer 4′, zei Trump.

Gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention toonde dat Florida het op twee na hoogste aantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19 had in 2021, terwijl New York het op drie na hoogste aantal had. Maar uit de gegevens blijkt ook dat Florida dat jaar het 18e hoogste sterftecijfer per 100.000 inwoners had.

Trump heeft DeSantis eerder aangevallen vanwege zijn staat van dienst in het omgaan met de pandemie, met het argument dat hij zijn staat heeft gesloten terwijl andere Republikeinse gouverneurs dat niet hebben gedaan.

DeSantis gaf de eerste uit volgorde mensen aanmoedigen om thuis te blijven en alle behalve essentiële bedrijven sluiten op 1 april 2020, later dan de meeste andere gouverneurs. Aan het einde van de maand kondigde hij aan dat de staat zou beginnen met het opheffen van het quarantainebevel en dat hij het in september volledig had opgeheven.

DeSantis ontvangen kritiek van tegenstanders die hem bekritiseerden omdat hij de quarantaine had beëindigd toen het aantal gevallen en ziekenhuisopnames in de staat tegen het einde van 2020 toenam. Hij prees vaak zijn eigen beleid om Florida open te houden, terwijl veel andere staten de quarantaines langer hebben voortgezet.

Cuomo kreeg ook kritiek op de manier waarop zijn regering de pandemie aanpakte, met een rapport van de New Yorkse procureur-generaal Letitia James (D) waarin werd vastgesteld dat de regering het aantal COVID-19-sterfgevallen in verpleeghuizen enorm onderschatte.

Trump sprak ook over de voortdurende juridische strijd van DeSantis met Disney over de poging van de gouverneur om het bedrijf de status van zelfbestuur over zijn parken te ontnemen.

“En kijk naar Disney en wat een puinhoop is het. Hij had gemakkelijk een deal kunnen sluiten, maar nee, hij wilde nepnieuws laten zien wat een stoere vent hij was. Dat is het niet – zei Trump.

Dit weergalmde andere opmerkingen die Trump heeft gemaakt met kritiek op de situatie en vorige maand zei dat DeSantis “absoluut vernietigd” was door Disney.

DeSantis, die woensdag na maanden van speculatie deelnam aan de race om het Witte Huis, eindigde regelmatig als tweede achter Trump in de voorverkiezingen van de GOP.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top