Verslag van The Hill om 12.30 uur — Aanvullende ontwikkelingen in de betrokkenheid van de VS in Oekraïne

Klik hier om eerdere edities van The Hill’s 12:30 Report te bekijken: https://bit.ly/41ZMHnw

Om The Hill’s Report om 12:30 uur in je inbox te ontvangen, meld je hier aan:https://bit.ly/3qmIoS9

–> Een middagje kijken naar wat er gebeurt in de politiek en hoe je er gevoel voor humor over kunt hebben.*

*Ha. hahaha Hahaha. Snuiven. haha snuif. Ha – hij stort in van hysterisch huilen.

OCHTEND VERHAAL

Biden zegt dat de VS Oekraïne zullen helpen met F-16’s en andere vliegtuigen:

President Biden vertelde G-7-leiders tijdens zijn reis naar Japan dat de VS de geallieerde inspanningen zouden steunen om Oekraïense piloten op te leiden voor sommige vliegtuigen, waaronder de F-16, volgens het eerste rapport van CNN vrijdagochtend.

De training van een maand zal waarschijnlijk niet in de VS plaatsvinden, maar in Europa. Maar volgens CNN’s bronnen zou Amerikaans personeel aan de inspanning kunnen deelnemen.

Tijdens de nacht werd al aangekondigd dat de regering-Biden aan Europese bondgenoten een signaal had gegeven dat er F-16 straaljagers naar Oekraïne zouden worden gestuurd.

ZELESNKY OP BEZOEK G-7:

Oekraïense president Volodymyr Zelenski zal dit weekend op de G-7-top verschijnen.

Waarom het uitmaakt: Oekraïne probeert nog steeds steun te krijgen in de voortdurende oorlog met Rusland. Zelenskiy had eerder deze week een ontmoeting met verschillende Arabische leiders om te proberen hun steun te winnen.

Het komt ook als President Biden Van hem wordt verwacht dat hij de Amerikaanse steun voor inspanningen in Oekraïne prijst en zijn bondgenoten aanmoedigt.

Vandaag is het vrijdag (🥳), 19 mei. Ik ben het Elisabeth CrispCate vervangen door een snel overzicht van de ochtend en wat komen gaat. Heeft iemand deze nieuwsbrief naar u doorgestuurd? Dien je kandidatuur hier in. Stuur me je tips, voeg me toe aan je medialijst, deel je grappige dierenvideo’s en stuur je door witte Huis of Campagne 2024 roddels: ecrisp@thehill.com en volg mij op Twitter @elizabethcrisp.

In het Congres

Denk eraan: maakt het zelfs uit? Wat doet hij?:

Staart. Marjorie Taylor-Greene is bezig met het afzetten van veel leden van de regering-Biden, waaronder president Biden.

Waarom het uitmaakt: Greene, een extreemrechtse en controversiële vertegenwoordiger, heeft zichzelf gepositioneerd als de belangrijkste bondgenoot van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy (R-Calif.), die hem hielp om als derde in de rij voor het presidentschap te worden gekozen nadat de GOP dit jaar de leiding over de kamer had overgenomen.

Waarom het niet uitmaakt: Zelfs ALS Het Huis van Afgevaardigden accepteerde en stemde voor het voorstel van Greene, de Senaat wordt nog steeds gecontroleerd door Democraten, dus er is geen kans dat Biden zal worden veroordeeld (net zoals Trump niet is veroordeeld voor een van zijn aanklachten in de door de GOP gecontroleerde Senaat ) of uit zijn functie ontheven. Dat zou kunnen worden beschouwd als een smet op de nalatenschap van Biden, maar de controversiële achtergrond van Greene zou de naam kunnen aantasten.

Koken: Dit zou gewoon politiek theater kunnen zijn, aangezien de federale regering voor grote problemen staat, zoals het schuldenplafond, ethische kwesties en de presidentsverkiezingen van 2024.

🌎 In het Witte Huis

Impasse schuldenplafond verandert Quad’s plannen voor Australië:

President Biden houdt een zijbijeenkomst met de leiders van de Quad-alliantie – Japan, India en Australië – terwijl hij in Japan is voor de G-7-top, aangezien hij vroeg terugkeert naar de VS voor de strijd tegen het schuldenplafond.

Quad-leiders zouden oorspronkelijk volgende week in Australië bijeenkomen, maar die bijeenkomst is uitgesteld omdat Biden de onderhandelingen leidt met Huisrepublikeinen over de federale schuld.

Aangezien alle vier de G-7-leiders in Japan zijn, besloot de Quad daar dit weekend een snelle bijeenkomst te houden.

“Naast het uitwisselen van strategische beoordelingen zullen de leiders nieuwe vormen van Quad-samenwerking verwelkomen op het gebied van veilige digitale technologie, onderzeese kabels, capaciteitsopbouw van infrastructuur en maritiem bewustzijn”, zei Witte Huis-woordvoerder K.Arine Jean-Pierre aldus de verklaring, eraan toevoegend dat Biden “er naar uitkijkt om zijn reis naar Australië te verplaatsen”. (Heuvel)

🏃 in 2024

Post-Trump-republikeinen zijn steeds wanhopiger om de race van 2024 op te schudden:

Vorig President Trump is de favoriet voor de Republikeinse nominatie in 2024, maar steeds meer Republikeinen roepen dat een mislukking in 2020 waarschijnlijk niet de beste hoop op de overwinning is President Biden volgend jaar.

heuvels Alexander Bolton meldt dat Republikeinse senatoren die niet willen dat Trump de GOP-genomineerde wordt, de race willen opschudden.

Verschillende Republikeinse senatoren overwogen zelfs de gouverneur van Florida. Ron DeSantis, die naar verwachting volgende week zijn presidentiële run zal aankondigen, als de beste hoop van de GOP. DeSantis behaalde een verpletterende herverkiezingsoverwinning in 2022, en Republikeinse kandidaten hebben elke race in Florida gewonnen met hem bovenaan de lijst.

Maar, maar, maar…. Sommige Republikeinse strategen twijfelen nog steeds aan DeSantis, aangezien hij terrein heeft verloren aan Trump in de peilingen, met aanvallen van de voormalige president en DeSantis’ eigen onsmakelijke uitstapjes naar het grote publiek.

Andere Republikeinen worden zelfs uitgenodigd om mee te doen aan de race. Republikeinse senatoren vertelden The Hill dat ze zich terugtrekken en de presidentsverkiezingen heroverwegen.

‘Het is vrij vroeg. Het is erg vroeg en ik sta niet toe dat de media bepalen wie onze leiders zijn’, senator. Lisa Murkowski (R-Alaska) zei.

Op zoek naar nieuw bloed: sen. Mike Rondes (SD) werd deze week de eerste Republikeinse senator die een andere kandidaat dan Trump steunde – en het was niet DeSantis.

Hij steunt de senator uit South Carolina. Tim Schot (R), die zich vrijdag officieel kandidaat stelde.

DeSantis staat meestal tweede achter Trump en presteert gemakkelijk beter dan de rest van het veld in de meeste peilingen.

“Ik denk dat we allemaal begrijpen dat we een consensuskandidaat nodig hebben als we willen winnen”, zei Rounds.

Lees hier meer over De Heuvel.

📻 In ander nieuws

Kamerleden: ‘Ik wil mijn AM-radio…’ 🎶 :

Als je over een paar jaar een nieuwe auto koopt, krijg je misschien niet automatisch AM-radio – een zender die algemeen bekend is, heeft loyale radioluisteraars en kan van vitaal belang zijn in politieke en noodsituaties. Maar nu zoeken sommige leden van het Congres naar manieren om bedrijven te dwingen AM-radio als standaardfunctie aan te bieden.

sen. Ed Markey (D-Mass.) zegt dat acht van de 20 bedrijven die hij onlangs heeft gevraagd bevestigde plannen hebben om AM uit toekomstige elektrische voertuigen te schrappen.

“Autofabrikanten begrijpen misschien niet het belang van AM-radio, maar de voordelen ervan zijn duidelijk voor de 47 miljoen Amerikanen die er wekelijks naar luisteren”, zei Markey.

Hill’s partners bij NEXSTAR melden het probleem.

🐥 Opmerkelijke tweets

Excuses aan ‘Indiana Jones’-fans, mij inbegrepen:

De mens zelf, Harrison Ford, brengt Kibaš in gesprek over zijn mogelijke terugkeer tot iconisch Indiana Jones rol toen deze week op het filmfestival van Cannes in Frankrijk werd gevraagd:

“Is het niet duidelijk? Ik moet gaan zitten en rusten”, zei Ford tegen verslaggevers.

Maar door de Palme d’Or in ontvangst te nemen, een van de grootste bioscoopprijzen, bracht Ford hulde aan de mensen met wie hij door de jaren heen heeft gewerkt.

“Ik ben hierdoor erg geraakt”, zei hij in een emotionele toespraak.

(LIZ OPMERKING: We zijn de Fords al kwijt Han Solodus dit nieuws is vooral verontrustend voor mij uit de jaren 80!)

Wat gebeurt er

Het Huis van Afgevaardigden kwam vanmiddag langs om een ​​deel van het werk voor de week af te ronden, en de Senaat vertrok voor het weekend. President Biden vervolgt zijn reis naar Japan, en Vice-president Harris zit in gelijkstroom

📺 Wat te kijken

  • Deze morgen.: perschef Karine Jean-Pierre en nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan informeerde de pers. (Bekijk hier de herhaling)
  • 11 uur: Voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell eene voormalig president Ben Bernanke begonnen hun mening te geven over inflatie en economie op een door het bureau georganiseerde conferentie. (Kijk op C-SPAN)

😈 In lichter nieuws

Vandaag is Nationale Duivelsvoedseltaartdag!Trakteer uzelf op die chocolade, kleverige zoetheid zonder wroeging. Ik zal die duivel op je schouder zijn die je aanmoedigt!

BONUS: Als je op de een of andere manier niet bekend bent met Bravo “Vanderpump Rules”-drama dat deze week en zelfs zijn hoogtepunt bereikte vond zijn weg naar het Correspondentendiner van het Witte Huis dit jaar, dan ik zal ons helpen je te vangen voordat we beginnen aan een driedelige reünie op Bravo. (Echt: Laat het me weten over je kijkfeesten!) #TeamAriana

En aangezien je zo ver bent gekomen, laten we de week afsluiten met nog meer schandalig ‘Vanderpump Rules’-drama Koningin Ariana wat kwaliteitsthee morsen. (Vandaag laten zien)

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top