Vier beleidspunten van DeSantis’ belofte om de federale regering te ‘reconstitutionaliseren’

Hoewel de start van zijn presidentiële campagne woensdagavond werd ontsierd door technische storingen, presenteerde de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), een allesomvattende visie om de federale regering te transformeren en de administratieve staat te ontmantelen.

DeSantis schetste een plan om de rol van de Amerikaanse president-directeur aanzienlijk uit te breiden en probeerde zich te onderscheiden van voormalig president Trump door zichzelf af te schilderen als een resultaatgerichte leider die meer geeft om het leveren van resultaten voor zijn kiezers dan om publieke tamtam en vleierij.

“Zelfs mijn ergste critici in Florida zullen toegeven dat als ik mensen vertel dat ik iets ga doen, ik niet beloof of zeg dat ik iets lichtvaardig ga doen”, zei DeSantis, toen hem tijdens de inleiding werd gevraagd hoe kiezers kunnen weet dat hij zijn belofte zal nakomen.

In zijn campagneaankondiging zei DeSantis dat zijn regering grote hervormingen zou doorvoeren op het gebied van volksgezondheid, immigratie, onderwijs en Bitcoin.

“Er is veel dat de uitvoerende macht kan doen, en alles wat ik ga zeggen als het gaat om deze agentschappen… [is] Doe je gordel om als ik binnenkom, want de status quo is niet acceptabel en we gaan ervoor zorgen dat we deze regering opnieuw samenstellen en deze agentschappen zijn volledig uit de hand gelopen. Er is geen verantwoordelijkheid, en we gaan het op een heel grote manier doen.

Dit is wat DeSantis te zeggen had over de veranderingen die hij zal aanbrengen in de federale regering.

Volksgezondheid

DeSantis richtte zich op het Covid-19-beleid van president Biden en zei dat de gezondheidsinstanties die zijn bureau implementeerden “opgeschoond moeten worden”, en riep op tot een “grote, ingrijpende herziening van de hele enchilada van de volksgezondheid in dit land”.

DeSantis prijst zijn reactie op de pandemie al lang als een nationaal model voor het balanceren van economische belangen en volksgezondheid. Trump voerde echter aan dat DeSantis niet beter was dan sommige democratische gouverneurs in termen van hoe snel hij delen van de economie van Florida afsloot.

Ten eerste hebben we een eerlijke boekhouding nodig van wat er tijdens COVID is gebeurd, en de enige eerlijke boekhouding is dat al deze instanties, alle elites, het establishment van de volksgezondheid, hebben gefaald. Ze voerden een slecht beleid. Het is duidelijk een nieuw virus, maar ik denk dat wat er gebeurde toen de gegevens steeds duidelijker werden dat het pad waarop ze zich bevonden verkeerd was, ze dubbelden en het nog meer wilden doen en ik geloof echt dat Florida niet alleen een soort van in de weg staan, denk ik dat dit land waarschijnlijk twee jaar lang blokkades zal hebben. En dus waren hun impulsen autoritair, ze volgden de gegevens niet, en ik denk dat de Amerikaanse regering de mislukkingen moet toegeven, en ik denk dat al die instanties moeten worden gezuiverd. Wat ik zag toen ik met ze te maken had, was dat ik interesse zag in verhalen en politiek in plaats van op bewijs gebaseerde redeneringen en op bewijzen gebaseerde geneeskunde, dus ik heb er geen vertrouwen in dat deze bureaus de taak aankunnen en ik denk dat je een grote, grote herziening van de hele enchilada met betrekking tot de volksgezondheid in dit land.

Immigratie

DeSantis heeft een aanzienlijk deel van zijn tijd besteed aan het debatteren over migratie aan de zuidelijke grens en het aanprijzen van zijn eigen beleid in Florida. Hij beloofde op de eerste dag een nationale noodtoestand af te kondigen, het beleid van Biden terug te draaien, een muur te bouwen en het “Blijf in Mexico”-beleid van Trump te herstellen.

DeSantis wekte vorig jaar de woede van democraten en voorstanders van immigranten toen hij ervoor zorgde dat twee straalvliegtuigen met migranten van Texas naar Martha’s Vineyard, Massachusetts, werden gevlogen.

Ik zou omkeren wat Biden doet. Je moet de grens sluiten, je moet niet bezig zijn met die asielaanvragen van mensen die illegaal oversteken. Asiel is een legitieme zaak, maar dit zijn mensen die, als ze komen, volgens mij worden vervolgd, de mensen die komen zijn meestal economische migranten die naar veel andere landen komen. Ze zouden daar asiel moeten aanvragen als ze daar echt voor in aanmerking komen, maar dat doen ze niet. Ze weten dat als ze gewoon aan de zuidgrens verschijnen – en dit zijn mensen van over de hele wereld die illegaal komen – ze weten dat ze een vel papier krijgen waarop staat ‘oké, kom over drie minuten terug naar de rechtbank’. jaar.’ En ze lieten ze het binnenland van ons land binnen. Het is een volkomen krankzinnig systeem, dus we gaan het stoppen. We gaan op de eerste dag verhuizen door een nationale noodtoestand af te kondigen, we gaan een grensmuur bouwen, we gaan ervoor zorgen dat we in Mexico blijven, en we behandelen deze claims niet op die manier, en we moeten de Mexicaanse drugskartels echt ter verantwoording roepen omdat ze een groot deel van deze migratie vergemakkelijken. ..

Onderwijs

DeSantis prees zijn eigen beleid in Florida, verwierp beschuldigingen dat hij “boekenverboden” steunt en zei in plaats daarvan dat zijn beleid ouders in staat stelde om het recht te hebben om te beslissen welke boeken geschikt zijn voor hun kinderen. Hij verdedigde ook een wetsvoorstel dat het onderwijzen van kritische rassentheorie verbiedt, wat groepen, waaronder de NAACP, boos maakte.

Op federaal niveau heeft DeSantis beloofd om de accreditatieprogramma’s voor diversiteit, gelijkheid en inclusie af te schaffen. Onder toezicht van het Department of Education zei DeSantis dat hij “alternatieve accreditatieregimes” zou aanbieden die “kleurenblind” zouden zijn en niet zouden worden aangeboden aan scholen die deelnemen aan DEI-initiatieven of deze aanbieden.

Er zijn enkele instrumenten op federaal niveau die we niet noodzakelijkerwijs op staatsniveau hebben, bijvoorbeeld sommige problemen met de universiteit en ideologische gevangenneming die niet per ongeluk zijn ontstaan. Het is helemaal te herleiden tot accreditatiekartels. Dus Raad eens? Hoe wordt u accrediteur? Je moet goedkeuring krijgen van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs, dus we gaan alternatieve accreditatieregimes implementeren waarbij in plaats van te zeggen: “Je wordt alleen geaccrediteerd als je DEI hebt”, een accrediteur zegt: “We zal je niet accrediteren als je DEI doet.” We willen een op verdiensten gebaseerd accreditatieschema voor kleurenblinde mensen en als de president die dat bureau controleert, kun je andere soorten accreditatie goedkeuren.

Dus ik denk dat een deel ervan gewoon is om te weten waar alle drukpunten zijn, hoe het zover komt dat we dan zien, en iemand zoals jij zal daar een rapport over maken, zoals wanneer je enkele van de schandalige dingen ziet die zijn geweest gemaakt op een afdeling sociologie aan de universiteit. Het kwam niet uit het niets. Er is een reden waarom we op dat punt zijn gekomen, en ik denk dat er enkele instrumenten zijn bij de federale overheid die je kunt terugdringen en proberen deze instellingen te verankeren in een meer fundamentele richting van: “Hé, we zijn hier voor de waarheid , en we zijn hier niet om te proberen een niche-ideologie op te leggen.” aan het hele studentenlichaam.”

Bitcoin

DeSantis heeft gezworen zich niet met bitcoin te bemoeien als hij president is, door te zeggen: “Ik heb gewoon geen zin om alles te controleren wat mensen in deze ruimte doen.” Twitter-eigenaar Elon Musk, die woensdagavond deelnam aan de discussie, is een groot voorstander van cryptocurrencies.

De gouverneur van Florida zei dat de pogingen om zich met bitcoin te bemoeien een ander voorbeeld zijn van bureaucratische overbelasting. Hij zei dat hoewel hij dacht dat het misschien grondwettelijk zou zijn voor het Congres om wetgeving aan te nemen om bitcoin te verbieden, hij het niet zou steunen.

Je hebt het volste recht om Bitcoin te doen. De enige reden waarom deze mensen in Washington het niet leuk vinden, is omdat ze er geen controle over hebben, en ze zijn meesterplanners en ze willen de samenleving beheersen, dus Bitcoin vormt een bedreiging voor hen. En dus, zoals je zegt, proberen ze het zo te reguleren dat het niet bestaat. Kijk, zou het Congres een wet kunnen aannemen die zaken als Bitcoin onder de grondwet verbiedt? Dat kan hij misschien wel. Ik zou daar tegen zijn. Ik denk dat mensen Bitcoin zouden moeten kunnen doen, maar het Congres heeft het nog nooit op deze manier aangepakt zonder dat de bureaucratie het gewoon zelf doet en ervoor zorgt dat mensen het in die ruimte niet kunnen doen, dat is wat we bedoelen als we zeggen dat het moet de macht teruggeven aan de gekozen volksvertegenwoordigers, die onze stem zijn, zodat zij deze beslissingen kunnen nemen. Als president zullen we de mogelijkheid beschermen om dingen als Bitcoin te doen. Ik denk dat dit mensen zijn die verfijnd zijn. Ze kunnen beslissingen nemen. Er zijn risico’s aan verbonden, maar laat ze het doen. Ik heb gewoon geen zin om alles te moeten controleren wat mensen in deze ruimte doen, en ik denk dat het huidige regime duidelijk bitcoin heeft, en als het nog vier jaar zo doorgaat, zullen ze het waarschijnlijk uiteindelijk doden.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top