Wanneer worden Facebook-schikkingsbetalingen verzonden? Dit is wat we weten

(NEXSTAR) – Je kunt binnen enkele minuten een claim indienen voor een deel van de enorme Facebook-schikking van $ 725 miljoen, maar het duurt veel langer om betaald te worden.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft ermee ingestemd een class action-rechtszaak te schikken waarin wordt beweerd dat het socialemedianetwerk toestond dat persoonlijke gegevens van gebruikers werden gedeeld met derden, met name Cambridge Analytica, het adviesbureau dat de presidentiële campagne van Donald Trump in 2016 ondersteunde.

U hoeft niet te bepalen of uw informatie tot de gedeelde informatie behoorde om in aanmerking te komen. De criteria zijn vrij eenvoudig: “Als u tussen 24 mei 2007 en 22 december 2022 een Facebook-gebruiker in de Verenigde Staten was, heeft u mogelijk recht op een contante betaling”, aldus de details van de schikking.

Verzoeken kunnen worden ingediend op de lijn of per post tot 25 augustus 2023, en het proces is vrij snel en eenvoudig. In aanmerking komende ontvangers ontvangen de betaling echter niet onmiddellijk.

Na de indieningsdeadline is er nog steeds een definitieve schikkingshoorzitting gepland voor 7 september 2023 om 13:00 uur PT. Het is niet duidelijk wanneer de betalingen zullen worden gedaan, maar ze kunnen op zijn vroegst na de proefdatum van september worden verzonden.

Ook als de rechter op die zitting uiteindelijk instemt, is er nog de mogelijkheid van hoger beroep, waarschuwt de website van de schikking. Als er een beroep was, is het niet duidelijk hoe lang het zou duren om het op te lossen.

“De schikkingsbetalingen zullen zo snel mogelijk worden verdeeld als de rechtbank de schikking definitief goedkeurt en nadat alle beroepen zijn opgelost”, luidt de schikkingspagina.

Zodra alle noodzakelijke stappen zijn voltooid, wordt de $ 725 miljoen aanzienlijk verlaagd voordat deze op uw bankrekening terechtkomt. Het bedrag dat elke persoon zal ontvangen, is afhankelijk van hoe lang ze een Facebook-account hebben gehad, maar een expert vertelde Nexstar dat hij voorspelt dat de hogere uitbetalingen “in de driedubbele cijfers” kunnen zijn, waarbij veel meer minder dan $ 100 ontvangen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top