Wapensmid ‘Rust’ vroeg ontslag van aanklacht in schietzaak, daarbij verwijzend naar ‘wangedrag’

Een wapensmid op de set van de film “Rust” diende donderdag een motie in om de aanklacht af te wijzen in verband met een schietpartij in 2021 waarbij een persoon om het leven kwam en een ander gewond raakte.

Acteur Alec Baldwin is ook aangeklaagd in verband met de schietpartij, waarbij hij in oktober 2021 een scherpe kogel afvuurde vanaf een rekwisiet, waarbij cameraman Halyna Hutchins en regisseur Joel Souza werden geraakt en gedood. Baldwin en schutter Hannah Gutierrez-Reed werden eerder dit jaar beschuldigd van doodslag bij de schietpartij, maar aanklagers lieten de aanklacht tegen Baldwin vorige maand vallen.

De advocaten van Gutierrez-Reed schreven in dwang dat “het wangedrag van de aanklager in deze zaak bij het begin begon en deze aanklager bij elke beurt heeft besmet.” Ze beschuldigden de aanklagers er ook van de wapensmid voor de “rechtbank van de publieke opinie” te berechten en “de jury onherstelbaar te bezoedelen”.

De indiening zei ook dat de zaak wegens schadevergoeding moest worden afgewezen, eraan toevoegend dat Gutierrez-Reed “werkelijke en substantiĆ«le schade heeft geleden door de ongeoorloofde combinatie van eerdere eisers in de zaak.” De advocaten schreven dat de beschuldigingen een “discriminerend effect” hadden en merkten op dat de eerste assistent-regisseur van de film, David Halls, een pleidooiovereenkomst kreeg aangeboden, terwijl Gutierrez-Reed dat niet was.

De advocaten voerden ook aan dat Halls “schuldig” is aan de schietpartij volgens de voorschriften van het Occupational Health and Safety Bureau (OHSB), en merkten op dat het verdedigingsteam van Halls heeft gedoneerd aan de speciale aanklagerscampagne.

“Volgens de OHSB was Halls schuldig”, schreven de advocaten. “Het verdedigingsteam van Halls heeft echter gedoneerd aan de campagne van Reeb.”

‘En Halls werd beloond met een zeer gunstig contract, met de belofte om in andere zaken te getuigen, waaronder die van Reed’, voerden ze aan.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top