We moeten groene kaarten combineren met hoogopgeleide immigrantenvisa

Zorgen over de groeiende economische en technologische concurrentie van China staan ​​al te lang in de schijnwerpers. Afgelopen zomer hebben wetgevers belangrijke stappen gezet om de economische groei en het concurrentievermogen te stimuleren toen ze het tweepartijenstelsel passeerden CHIPS en de Wetenschapswet. Ze gaven het echter op aan het einde van de sessie, zonder het probleem op te lossen van het gebrek aan arbeiders dat Amerika nodig heeft om deze wet effectief uit te voeren. Omdat dit congres geen actie heeft ondernomen, blijft het probleem toenemen, en de nationale veiligheidsleiders zijn dat nu ook uitnodigend wetgevers om immigratieknelpunten te onderzoeken vanwege bezorgdheid over hun impact op het wereldwijde concurrentievermogen van ons land.

Een snelle en verstandige oplossing om de CHIPS-belofte na te komen en onze bezorgdheid over de nationale veiligheid aan te pakken, is om hoogopgeleide immigranten die al hier in de VS zijn, toe te staan ​​om te blijven en te werken in onze technologie- en productie-industrie. Dit soort hervorming van de legale immigratie zou een recept zijn voor enkele van de grootste kopzorgen van ons land, zoals de agressie van China tegen zijn concurrenten voor de getalenteerde arbeidskrachten die nodig zijn om het economische concurrentievermogen van het land te versterken en de monopolisering van grote Amerikaanse technologiebedrijven over het beperkte aandeel van zeer geschoolde immigranten die we in het land laten verblijven.

Gezien het feit dat de VS al tientallen jaren ‘s werelds beste talent aantrekt en assimileert, zouden we ons verplicht moeten voelen om ervoor te zorgen dat ze een baan krijgen in ons personeelsbestand nadat ze zijn afgestudeerd aan onze universiteiten. In de afgelopen decennia zijn door technologie en productie gedreven bedrijven in het hele land de drijvende kracht achter onze economie geworden. Naarmate ze groeiden, groeide ook de vraag naar werknemers die gespecialiseerd waren in STEM. Dit wetende, zou meer talent dat gespecialiseerd is in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) dienen als een B-12 schot voor onze economie en het wereldwijde concurrentievermogen.

Ondanks pogingen om Amerikanen op deze gebieden te onderwijzen, is het geen geheim dat we gebrek personeelsbestand om te voldoen aan de personeelsbehoeften van de technologie- en nationale veiligheidssectoren zonder de hulp van talent dat buiten onze grenzen is geboren. In het buitenland geboren arbeiders begonnen echter te werken en nu te werken bijna een kwart van alle STEM-werknemers in de VS

Hoewel dit percentage van in het buitenland geboren talent dat in STEM-gebieden werkt indrukwekkend is, zou je denken dat het een veel groter deel van de taart zou zijn, aangezien bijna de helft van alle master- en Ph.D. toegekend in STEM-vakken ging naar internationale studenten. Dit komt grotendeels doordat onopgeloste knelpunten in het huidige legale immigratiesysteem dit talent dreigen te deporteren, en daarmee de waarde die ze kunnen toevoegen aan ons personeel. In feite nemen ze hun in Amerika ontwikkelde expertise mee naar andere pro-immigratielanden die nu profiteren van het talent.

Zoals je zou verwachten, is China een van onze grootste kandidaten voor deze werknemers, omdat ze hun hightechsectoren versterken om rechtstreeks te concurreren met Amerikaanse belangen. Sterker nog, de leiders van de Chinese Communistische Partij (CCP) angsten dat de VS zijn legale immigratiesysteem aan het repareren is, zou ons alles moeten vertellen wat we moeten weten – ze maken gebruik van de mazen in de wet die we weigeren te repareren, en tenzij we agressiever groene kaarten gaan gebruiken met diploma’s van hoogopgeleide in het buitenland geboren afgestudeerden, zal China slagen . bij hun rekrutering en zullen een groter voordeel behalen als onze meest serieuze technologische en geopolitieke concurrent.

De monopolisering van hoogopgeleide in de VS opgeleide arbeiders vindt niet alleen zijn oorsprong in het buitenland, maar is ook een probleem dat wordt verspreid door de techreuzen. Hoewel we grote Amerikaanse technologiebedrijven zouden moeten steunen die hun talent gebruiken om baanbrekende ideeën en technologieën te ontwikkelen om onze eigen positie in de technologierace te versterken, heeft hun belofte om immigranten te sponsoren geleid tot een braindrain van op STEM gerichte kmo’s die dat niet kunnen ga daar tegenin. aanbod. Momenteel is het pad om in de VS te blijven ‘zoek een sponsor of vertrek’. Tenzij de buitenlandse werknemer snel een sponsor voor zijn H-1B-visum kan vinden, moeten ze de VS verlaten en kunnen ze bij de grote technologiebedrijven meest van de goedgekeurde aanvragen voor visumsponsors, is het niet meer dan normaal dat ze meer afgestudeerde studenten aantrekken. Hervorming van het systeem zou deze werknemers echter aanmoedigen om in plaats daarvan uit te breiden naar kleine en middelgrote bedrijven in STEM-gebieden. Onze lokale technologie- en productiebedrijven en startups zouden economisch veel baat hebben bij hun intelligentie en achtergrond.

Democraten en Republikeinen hebben de kans om twee vliegen in één klap te slaan met hervorming van de groene kaart. Beide bases ondersteunen deze maatregel ook. En in 2023 Morning Consult-enquête ontdekte dat 76 procent van de kiezers voorstander is van het behouden van hoogopgeleide werknemers in de VS, 85 procent van de democraten en 68 procent van de republikeinen.

Met duidelijke tekenen van tweeledige steun, zou het eenvoudig moeten zijn om in de wet te schrijven dat buitenlandse werknemers met geavanceerde STEM-diploma’s die een groene kaart aanvragen, zijn vrijgesteld van de beperkingen van hebzucht en achterstand op de kaart. Dit voorstel zou de noodzakelijke grondige processen die nodig zijn om het staatsburgerschap te verwerven niet aantasten, maar zou de knelpunten in het immigratiesysteem rechtstreeks aanpakken en de deur openen voor getalenteerde internationale afgestudeerden om in de VS te blijven en te werken

Als het Congres dit jaar één ding kan doen, denk ik dat we iets hebben gevonden dat beide partijen zou moeten sussen met weinig ruimte voor discussie.

Liam deClive-Lowe en Paolo Mastrangelo zijn mede-oprichters en co-voorzitters Amerikaanse beleidsondernemingeneen nieuw project dat actief zal werken om leden van het Congres te ondersteunen die werken aan het vinden van tweeledige oplossingen voor de meest urgente problemen van ons land.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top