Wetgevers hebben aangedrongen om AM-radio in voertuigen te beschermen

WASHINGTON (NEXSTAR) – Wetgevers zeggen dat de toekomst van AM-radio in gevaar is nadat bedrijven als Ford en Tesla hebben aangekondigd dat sommige van hun nieuwe modellen geen AM-ontvangers meer zullen bevatten.

“Als Elon Musk genoeg geld heeft om Twitter te kopen en raketten de ruimte in te sturen, kan hij het zich zeker veroorloven om een ​​AM-radio in zijn Tesla te plaatsen”, zei afgevaardigde Josh Gotheimer (D-NJ).

sen. Ed Markey (D-Mass.) zegt dat 8 van de 20 bedrijven die hij onlangs heeft gevraagd, plannen hebben bevestigd om AM uit toekomstige elektrische voertuigen te schrappen.

“Autofabrikanten begrijpen misschien niet het belang van AM-radio, maar de voordelen ervan zijn duidelijk voor de 47 miljoen Amerikanen die er wekelijks naar luisteren”, zei Markey.

Markey en Gotheimer willen nu wetgeving aannemen die autofabrikanten verplicht om AM-radio als standaardfunctie te behouden.

“Het gaat er niet om of mensen dit willen. Nogmaals, het is een geval van deze bedrijven die een dubbeltje proberen te besparen,’ zei Gotheimer.

Deze wetgevers zeggen dat AM-radio’s moeten blijven omdat de technologie van cruciaal belang is tijdens een ramp.

“Voor nieuws, talkshows, sport en noodcommunicatie”, zegt vertegenwoordiger Tom Kean (R-NJ).

“Het noodwaarschuwingssysteem is eigenlijk verankerd op AM-radiostations”, zei Curtis LeGeyt, voorzitter van de National Association of Broadcasters.

LeGeyt zegt dat podcasts of webstreams geen goed alternatief zijn voor gratis radio.

“Radio en AM-radio in het bijzonder zijn uniek in termen van hun aanwezigheid in lokale gemeenschappen, hun focus op nieuws en informatie, hun rol in tijden van rampspoed”, zei LeGeyt.

Gotheimer zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat dit wetsvoorstel de steun zal krijgen die het nodig heeft.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top