Yellen noemt het schuldenplafond een ‘grens’ aan het vermogen van de overheid om haar rekeningen te betalen

Minister van Financiën Janet Yellen noemde zondag het schuldenplafond een “beperking” voor het vermogen van de natie om haar rekeningen te betalen.

“We nemen het schuldenplafond serieus als een beperking van ons vermogen om rekeningen te betalen wanneer ze opeisbaar zijn. En ik vermoed dat als het schuldenplafond niet wordt verhoogd, het moeilijk zal worden om beslissingen te nemen over welke rekeningen onbetaald blijven’, zei Yellen op NBC’s ‘Meet the Press’.

De minister van Financiën benadrukte de komende juni-deadline waartegen haar ministerie verwacht dat het een wanbetaling niet kan voorkomen en benadrukte de erbarmelijke omstandigheden van het schuldenplafond.

“Gaat u sommige schulden toestaan ​​als het Congres het schuldenplafond niet verhoogt?” vroeg presentator Chuck Todd zondag aan Yellen.

“In principe moeten we rente betalen over openstaande schulden. “We hebben ook verplichtingen jegens senioren die afhankelijk zijn van de sociale zekerheid, ons leger dat wacht op betaling, aannemers die diensten hebben verleend aan de federale overheid, en sommige rekeningen moeten onbetaald blijven”, antwoordde Yellen.

‘Heb je al besloten wat die rekeningen zullen zijn?’ vroeg Todd.

‘Kijk, ik zou zeggen dat we ons richten op het verhogen van het schuldenplafond. En als dat niet gebeurt, zullen er moeilijke keuzes komen. “Er kunnen geen acceptabele resultaten zijn als het schuldenplafond niet wordt verhoogd, ongeacht de beslissingen die we nemen”, zei Yellen.

De onderhandelingen tussen het Congres en het Witte Huis zijn vastgelopen en president Biden heeft onlangs een internationale reis afgebroken om terug te keren naar de VS om de gesprekken over het persoonlijke schuldenplafond met voorzitter Kevin McCarthy (R-Calif.) te hervatten.

Yellen zei zondag ook dat er “veel discussie” was geweest over de vraag of Biden het 14e amendement zou kunnen gebruiken om het schuldplafond eenzijdig te verhogen, zonder het Congres, maar zei dat “het niet lijkt alsof het iets is dat op de juiste manier kan worden gebruikt in deze omstandigheden, gezien de rechtsonzekerheid eromheen en gezien het krappe tijdsbestek waar we ons in bevinden.”

“Het is voor ons geen acceptabele situatie dat we onze rekeningen niet kunnen betalen”, benadrukte de minister van Financiën.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

[colabot3]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll to Top